dierendag

Banff Travel Blog

 › entry 19 of 26 › view all entries
banff

ben vandaag richting banff gegaan met de bus. super fun!! ben begonnen met een trail richting het begin van het systeem van nationale parken hier in canada, namelijk de cave and basin national historic site of canada!! de weg hiernaar toe is best mooi te noemen al verwonderde ik mij over het gebrek aan sneeuw. terwijl ik aan t lopen was werd ik opeens geconfronteerd met 2 mule deers die wegsprongen.... ik helemaal blij probeerde zo snel mogelijk mijn camera te pakken om toch nog een foto te kunnen maken... maar helaas ze waren mij te snel af.  de rest van de tijd hield ik mijn camera standby ready to take pictures... tja toen geen dieren natuurlijk dat snap je wel.  uiteindelijk werd het misterie rondom het gebrek aan sneeuw opgelost.... ik had vooraf mij niet afgevraagd wat cave and basin precies in hield maar het zijn dus hot springs .

cave and basin trail
ik heb een paar fotos bijgevoegd waar je de stoom van het water er af ziet komen want de buitentemperatuur was toch nog -15 hier in banff. het stinkt alleen ontiegelijk moet ik zeggen dat hele gebied maar is echt wel intressant en lekker om te zien moet ik zeggen na al dat wit eindelijk weer eens wat groen :)

toen weer omgedraaid en op weg naar de watervallen van bow river.. je zou zeggen met mijn eerdere ervaring dat mijn camera nog steeds standby stond.... ik kan jullie vertellen .. echt niet. tja en wat gebeurd er dan.... een elk recht voor je neus... we kijken elkaar aan en zo snel ik mijn arm beweeg richting jaszak (daar zat de camera) maakt de elk een beweging naar links en is verdwenen in de bosjes ... dus ook geen fotos van een elk. gelukkig voor mij was er net een eekhoorn zijn nootjes aan het eten dus als troostprijs dan maar fotos van een eekhoorn die nootjes eet en toen kwamen er ook nog enkele vogels dus toch nog fotos van dieren.

cave and basin trail
..

de bow falls moet ik zeggen zijn niet echt indrukwekkend en zeker niet als er een hele ijskap overheen zit maar de wandeling er naar toe was best leuk!!! en toen het snoepje van de dag.. mijn instructeur van gister bij het snowboarden heeft een vriend die werk in het fairmont hotel in banff en ik mocht naar die vriend vragen en een heerlijke kop warme chocomelk met een grote dot slagroom  krijgen... dat laat ik mij natuurlijk niet nog eens zeggen en ja hoor 5 minuten na de bow falls zat ik aan mijn warme kop choco met slagroom... wel handig als je mensen kent :)

dat moet ik jullie trouwens nog vertellen. gister dus mijn tweede les snowboarden gehad en mijn moto is geworden..................... wie veel valt doet heeeeeeeeeeeeeeel erg zijn best!!!!!!!!!! je kunt dus zeggen dat ik heeeeeeeeeeeeeel erg mijn best heb gedaan.

de hot springs, hopelijk zien jullie de stoom ervan komen.de stank blijft jullie bespaard :)
. zo erg dat ik gister moeite had om te gaan zitten omdat mijn linker bil bont en blauw is ... maar gelukkig met geneesmiddeltjes die we op school hebben geleerd gaat t nu al een stuk beter.. waar school al niet goed voor is :)               Maar mensen ik kan  nu wel zonder vallen van de bunny hill af snowboarden... ja ik vind het een hele prestatie van mijzelf............ applaus graag!!!!!!!!!!!

iedergeval na mijn warme kop choco ben ik weer naar beneden geslenterd en ben ik de museums onveilig gaan maken,... nou ja 1 museum eigenlijk.. deze leek mij wel intressant omdat hier allemaal opgezette dieren stonden... en aangezien ik erg geintresseerd ben ik dieren kon ik dit niet weerstaan.

ekster achtige vogel
ik heb hier dus een uur lang rond gelopen en al die dieren van onder tot boven kunnen bewonderen en soms zelfs kunnen aanraken.  tis wel een gek gezicht hoor al die dooie dieren die je aanzitten te kijken.. soms krijg je het gevoel dat ze je achter volgen. Maar ik weet nu iedergeval wel hoe de meeste dieren die in de rockies leven eruit zien.. indrukwekkend!!! hihi

en toen mensen ben ik gaan shoppen.. want ja thuis zitten een paar mensen die hebben geeisd dat ze cadeaus wilden hebben uit canada.. gelukkig voor hun ben ik zo aardig en heb ik paar uurtjes van mijn spaarzame tijd opgeofferd om de winkels af te struinen op zoek naar leuke cadeaus voor de mensen thuis... en mensen thuis ik ben geslaagd hoor.. de cadeaus zitten in de tas en zullen mee worden genomen naar huis.

en nee het zijn geen t-shirten!!!!!

na al dat shoppen verdien je wel wat rust en gelukkig voor mij ging mijn bus terug naar lake louise ook bijna dus kon ik lekker gaan zitten en mijn ogen dicht doen... nou bijna want toen zag ik 2 coyotes langs de weg struinen... tja mijn camera zat toen helemaal diep weggestopt dus ook hier geen fotos... jullie snappen nu denk ik wel waarom mijn titel dierendag is :)

jullie moeten trouwens weten dat ik sinds zondagmiddag een kamer met 6 bedden en een wc met wastafel voor mijzelf alleen heb.... heerlijk kan ik je vertellen.  Moet het nu toch zo zijn dat op mijn laatste dag in het hostel ik 2 engelse meiden in mijn kamer vind ... tja daar maken we maar t beste van .. toch..

we gaan iedergeval met zijn drieen zometeen een of andere film kijken.

eekhoorn
.. hopelijk beter dan die van maandagavond... balls of fire want dat is absoluut geen aanrader mensen...

ik hou jullie op de hoogte.. mijn volgende blog komt trouwens uit vancouver/ surrey. ik ga morgen namelijk met bus richting die kant.. de familie staat al klaar met de koffie...

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
banff
banff
cave and basin trail
cave and basin trail
cave and basin trail
cave and basin trail
de hot springs, hopelijk zien jull…
de hot springs, hopelijk zien jul…
ekster achtige vogel
ekster achtige vogel
eekhoorn
eekhoorn
bow river
bow river
bow falls
bow falls
bow falls
bow falls
banff
banff
wolf
wolf
wapiti
wapiti
een vogel
een vogel
Banff
photo by: jeffy