brrrrrrrrrrrrrrr

High Prairie Travel Blog

 › entry 8 of 26 › view all entries

ik zit eindelijk eens op de bank, heb vele van jullie gehoord met de vraag waarom ik toch zo weinig blog.... nou dat komt omdat ik dus om 6 uur op sta... oke half 7. dan ontbijten en daarna gewoon aan t werk hoor!!!! dus lameren eten geven, ooien eten geven, water geven dat alleen al kost wel even. vooral de de nasleep ervan.. houdt in dat ik 4 keer op en neer die slang af moet lopen om ervoor te zorgen dat er geen drupje water meer in de slang zit want anders!!!! gebeurdt er dus wat er vandaag is gebeurd... de slang bevroren...... geen water en dus wordt t tijd om de spierballen maar weer wat aan te laten sterken :) nou ja al dat gesjouw met emmers eten (graan,erwten, brokken) krijg je zo wie zo al spierballen van hoor!!

maar goed de waterslang ligt lekker behagelijk in de badkuip en mag straks zijn werk weer gaan doen :)  Naast al die dingen moeten we er natuurlijk ook voor zorgen dat er wat geld binnen komt dus hebben we de kalveren gesoorteerd.

de heiffers (vrouw) mogen weer de wei in maar de Steer en bull . ( voor degenen die dit niet weet een bull is een steer met ballen :) ) mogen in het hok blijven en de handelaar zal ze gaan aanschouwen.  bij de fotos staan een paar fotos van de heiffers die de vrijheid terug hebben gekregen.

ondertussen is de temperatuur hier ook aardig gedaald, de thermometer heeft vandaag de -30 net niet gehaald. maar veel scheelde het niet,!!! dit betekend koud, heel erg koud!!!! mijn uitrusting bestaat dan ook uit 3 lagen broeken, 4 lagen over mijn bovenlichaam daarover heen een werkbroek met jas en regenjas daarnaast nog een soort sjaal die je ook als muts kan gebruiken en een mooie muts die het plaatje completeerd!!! oftewel ik ben een plaatje in het witte landschap :)

de kou heeft ook een nadeel .

de lammeren worden met een vruchtzak over hun heen geboren. dit likt normaal gesproken de ooi van het lam af, maar nu is het zo koud dat het lam gelijk bevriest. Wij moeten dus goed kijken of er geen lammeren geboren worden, die moeten we gelijk afdrogen en in de speciaal voor hun gemaakte kisten zetten zodat ze droog en warm blijven met dit weer.  vooral poten en staart moeten het vaak ontgelden. Er lopen in de stal al een aantal lammeren rond met een bevroren staartpunt.  Voor hun maakt dit niet veel uit, omdat voor de canadese wet de lammeren een korte staart moeten hebben.

ben net weer terug van water geven, de slang heeft zijn werk weer gedaan ,, nu maar hopen dat hij morgen het ook weer doet.

heb nog een foto van een mama koe er op gezet, we hebben een paar dagen geleden de koeien bij de kalveren weg gehaald.

louise en ruby
sommige mama's zijn hier niet blij mee en hebben het hekwerk omvergelopen/gesprongen om bij hun kalveren te komen. Dit is natuurlijk niet erg handig dus hebben we er maar strobalen voorgezet nu kunnen ze niet meer over het hek springen.  de foto was van net voordat we de laatste strobaal neerzette.  zij zag haar laatste kans en sprong maar weer eens de vrijheid te gemoet.

o en de laatste foto is van de gator, die kan hier op de grazerie niet ontbreken. zonder de gator gaat alles tien keer zo langzaam. vanochtend waren de vielen vast gevroren en toen moest ik dus alles gaan sjouwen ipv even gas geven  en daar zijn we. dus vandaar even een ere foto op mijn blog van mijn draagpaard :)

 

 

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
louise en ruby
louise en ruby
mama koe die opzoek is naar haar k…
mama koe die opzoek is naar haar …
de gator!!! mijn grote vriend hier…
de gator!!! mijn grote vriend hie…
High Prairie
photo by: iebee