One island, 500 kilometers!

Schiphol Travel Blog

 › entry 1 of 3 › view all entries

(DUTCH) Terwijl mijn kennis van de Grieke taal met duizend procent is toegenomen (Λάρνακα is Larnaka, Lemesos is Limassos) schrijf is hier een bericht vanuit Larnaca. Gisteravond, na aankomst op het vliegveld, mocht ik al even ruiken aan het uitgaansleven op Cyprus. Larnaca kent zoals vele Mediterane steden een lange boulevard met 101 tentjes. Altijd gezellig dus. Wat is het lekker om gewoon om elf uur ’s avonds nog in je korte broek buiten te kunnen lopen. Langs de boulevard een lang maar smal strand. Bedjes liggen keuren opgestapeld, daar bovenop weer mensen die of moe of ladderzat zijn. In Miami zou de Coast Patrol gelijk alarm slaan, hier doet niemand moeilijk. Mensen zijn hier nu eenmaal niet moeilijk. Het strand wordt verder gevuld door groepen jongeren die hier met zijn allen bier drinken en uit hun mobieltjes muziek van de laagste kwaliteit klinkt. Niemand die moeilijk doet. Drank wordt van huis meegenomen, want de drankprijzen op terras liegen er niet om. Zaterdagavond 1 uur… de terrasjes stromen leeg. Waar het uitgaansvolk nu heen gaat weet ik niet. Die gaan vast niet nu al naar huis.

Vanmorgen vroeg met mijn collega de auto ingestapt en gaan rijden. In/op Cyprus rijdt men links, wist ik niet. Men betaald met de euro, wist ik ook niet. Op de vraag waar eerst heen te gaan wist ik ook geen antwoord. De afgelopen twee weken ben ik zodanig druk geweest, dat even een beetje verdieping in het eiland er niet in zat. Gelukkig wist de collega in kwestie een aantal leuke plekjes: Het bolwek van de Grieks-Cypriotische kerk (een klooster op 1700 meter hoogte), het hoogste punt van Cyprus (de Olympus, 1900 meter hoog), een verlaten skigebied (het was niet de tijd van het jaar), kleine pitoreske dorpjes in de bergen en last but nost least de toeristische attraktie van Cyprus: Afrodite’s Rots. Een steen in de zee, waarvan het verhaal gaat dat hier Afrodite is ontsprongen… en het eiland Cyprus uit zee is gerezen. Noot: Afrodite is geen Amerikaanse rapper, maar de Griekse godin van de liefde. Foto’s zullen nog volgen, maar het USBkabeltje ligt natuurlijk thuis. De dag besloten met een rondje fietsen en het eten van watermeloen bij de schoonouders van mijn collega. Erg gastvrije mensen: Morgen staat er wederom eten klaar! Nogmaals, mensen zijn hier niet moeilijk.

Morgen met de bus naar Nicocia, een stad op de grens van het Turkse en Griekse deel van Cyprus. Daar kan ik natuurlijk nu nog niks over zeggen, daar ik pas morgen heen ga. Ik groet bij deze al mijn kennisen in La France en iedereen die ik ken op Rock Werchter!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Schiphol
photo by: Paulovic