I ett rum på Krasnij Kazanetsgatan

Moscow Travel Blog

 › entry 4 of 24 › view all entries
Igår var en lång lång dag... för lång åt båda hållen kan man säga, eftersom jag klev upp kl 4 på morgonen och kom fram sent på kvällen i ett land som ligger + 2 tidszoner bort. Men allt har gått som smort! Inte ens den ryska passkontrollen krånglade. De nöjde sig med en sedvandlig utskällning som i Ryssland brukar ersätta det vi kallar "kundservice", och sedan var jag insläppt. Hittade snabbt min resväska på ett bagageband där tavlan sade: Paris och Peking. Fin logistik.

Sedan följde en mycket lång bilfärd genom rysk trafikstockning. Sheremetyevo-flygplatsen ligger strax nordväst om centrala Moskva, och min bostad ligger strax sydöst om stan. Alltså gick färden rakt igenom hela den enorma staden, inledningsvis i krypfart. Det tog över en timme, och min rara husmor Evgenia som väntat mig långt tidigare hade nästan somnat innan jag anlände. På Arlanda fick jag nämligen byta plan  - ja alltså kliva ur flygplanet som vi just gått ombord på, och boarda ett annat plan, på grund av något tekniskt fel. Det tog sin lilla stund, och att ryssarna fick vänta lite på mig ser jag som min lilla hämnd för att jag fick köa länge (och komma tillbaka för att köa lite mer följande dag) innan jag fick mitt visum.. ;)

Jag bor en bit utanför "downtown" Moskva, att åka in till centrala staden tar ungefär en halvtimme med metro. Det blir morgondagens äventyr.

Snart lägger jag upp lite bilder!

Kramar från Ryssland
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Sergiev Posad - den vackraste bygg…
Sergiev Posad - den vackraste byg…
Det stora varuhuset GUM och en av …
Det stora varuhuset GUM och en av…
Utgrävningen utställd på Mosk…
"Utgrävningen" utställd på Mos…
Entrén till Röda torget, med ful…
Entrén till Röda torget, med fu…
Moscow
photo by: eefab