Som du firar nyår, så blir det nya året

Moscow Travel Blog

 › entry 21 of 24 › view all entries
Det är ett ryskt talesätt att det nya året blir som du firar det, och i Ryssland är nyår i första hand en familjehögtid. Det motsvarar i princip vår julafton - folk sitter hemma, utväxlar presenter och myser med familjen. Mat äts i stora mängder och mandariner och champagne är måsten.

Därmed inte sagt att nyår inte är ett party. Mitt party kommer förmodligen börja på hostelet, innehålla mycket vodka och sluta på Röda torget (förhoppningsvis inte i förvar hos några av de hundratals poliser som finns posterade runt torget på nyårsafton).

Lita på att jag utförligt kommer beskriva nyårsafton här, liksom posta alla bilder som jag inte kunnat ladda upp än. Internetuppkopplingen är aningens starkare här i centrala M, nu skall jag bara hitta min minneskortläsare också. I väntan på kvällen vilar jag, njuter av att nattåg-äventyr och kringsläpande på bagage är över och blickar ut över ett snötäckt Moskva.

Snart är det bara en vecka kvar av min vistelse här - och mycket sightseeing skall hinnas med innan jag åker hem. I djup snö.

Hälsningar från ett Moskva som firar!
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Moscow
photo by: eefab