Aankomst La Paz

Santa Cruz Travel Blog

 › entry 1 of 12 › view all entries
He mensen in het kikkerlandje!

Jullie dachten natuurlijk die Michiel en Raymond gaan lekker op vakantie de zon opzoeken. Dan hebben jullie het goed mis! Vanochtend acht uur plaatselijke tijd zijn we geland op El Alto, het hoogste vliegveld ter wereld, in de sneeuw. Ja in de SNEEUW! Daar zat ik in dan in mijn shirt met korte mouwen, maar goed ondertussen is het zonnetje dan toch gaan schijnen, maar het blijft winter hier dus echt superwarm is het niet.
We zijn nu dus in La Paz en we zijn hier om acht uur plaatselijke tijd (twee uur Nederlandse) aangekomen. Het heeft ons in totaal dertig uur gekost om hier te komen. We gingen gisteren (5 juli) om halfnegen met het vliegtuig naar Madrid, tenminste dat was de planning. Iberia besloot echter dat we met een klein half uur vertraging opstegen. Dit had tot gevolg dat onze overstaptijd op Madrid naar onze aansluitende vlucht naar Buenos Aires werd terug gebracht van 70 minuten naar 40. Daar kwam ook nog eens bij dat op Madrid we naar de verkeerde Gate werden gestuurd. Uiteindelijk stapten we vijf minuten voor vertrek het vliegtuig in. Ruim op tijd dus!

De vlucht naar Buenos Aires is een lange, een hele lange. Na twaalf uur zitten, draaien en proberen te slapen gaat dat toch echt goed vervelen. Maar uitstappen kan nou eenmaal niet en bovendien hebben we nog een aansluitende vlucht op het programma naar Santa Cruz. Hiervoor moeten we wel nog drie uur wachten op het vliegveld van Buenos Aires. De vermoeidheid begint dan echt toe te slaan, maar de slaap is maar moeilijk te vatten. Als we dan uiteindelijk om elf uur het vliegtuig instappen, hebben we nog niet besloten dat niet onze laatste vlucht is. Als we om half twee plaatselijke tijd (inmiddels half acht Nederlandse tijd en dus bijna vierentwintig uur onderweg, maar we klagen niet we hoor we doen het voor onze lol!!)op Santa Cruz landen hebben we wel besloten direct door te reizen naar La Paz. Het heeft dan uiteindelijk geen zin om eerst naar een hotel te gaan, want het vliegveld ligt buiten de stad, en dan de volgende dag weer naar het vliegveld. Samen met twee andere Nederlanders die naar Cochabamba moeten overnachten we op het vliegveld. Toch een kleine zes uur wachten. <img src=" http://photos8.flickr.com/10377360_5acee43c30.jpg">
De vlucht naar La Paz vertrekt om zeven uur ´s ochtends en nu al is besloten dat dit de lekkerste vlucht wordt van de vakantie, wat een lekkere wijven!!! Hiermee is het besluit ook genomen dat we misschien toch wat eerder naar Santa Cruz moeten terugkeren, want daar schijnen er nog meer in het wild rond te lopen.

Dit wordt bevestigd door een zakenman (Javier) waarmee we in contact komen in het vliegtuig. Javier blijkt directeur van het Dutch Kadaster te zijn voor Zuid-Amerika in La Paz. Na een korte vlucht van een uur die door het gesprek met Javier helemaal voorbij vliegt komen we aan op El Alto, waar we dus, zoals gezegd worden verwelkomt met sneeuw!

Normaal gesproken begint dan de speurtocht naar vervoer en een hotel, maar Javier heeft ons aangeboden daarbij te helpen en voor we het weten staan we in het hartje van La Paz op het kantoor van het Dutch Kadaster. Na een bakkie koffie, worden we op de taxi gezet naar het hotel dat inmiddels gereserveerd door de mensen van het Kadaster. We kunnen gerust stellen dat we in een gespreid bedje geland zijn! Ok het hotel is wat aan de dure kant, maar na dertig uur reizen kijk je daar niet meer na. Inmiddels hebben we al een ander hotel gevonden waar we morgen naar toe zullen gaan. Mogelijk gaan we dan ook met Javier mee op een tocht in de omgeving. Ook dat heeft hij ons aangeboden en eerlijk gezegd zijn we een beetje verbaasd over deze openhartigheid, maar goed jullie horen wel hoe dat is vergaan.

Groetjes Michiel en Raymond
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Santa Cruz
photo by: wilfredoc2009