'T is hier net Limburg!

Chiang Rai Travel Blog

 › entry 12 of 57 › view all entries
White Wat

Nouja niet helemaal. De enige overeenkomst is dat ik vandaag naar een ander 3-landenpunt ben geweest. Maar wederom, beginnen bij het begin.

Woensdagochtend de bus genomen van Chiang Mai naar Chiang Rai, verder naar het noorden. Aangekomen in de stad gemeet met Daniella. Een vriendin van Johnny die ook in Chiang Rai zat. De eerste dag weinig gedaan. Gesettled in een chill hostel (85 bht per nacht) midden in de stad. Eerste dag weinig gedaan, naar de avondmarkt geweest waar ze vreselijk geweldig eten hebben! En alles voor minder dan 50bht (1euro). Rest van de avond gedronken in een bar in de buurt, en redelijk vroeg naar bed gegaan.

Volgende ochtend wouden we weer motoren huren om de omgeving rond Chiang Rai te onderzoeken.

Emeral Buddha in Chiang Rai
Dit ging echter niet omdat alle plekken te duur waren of niet genoeg motoren hadden. Toen maar een taxi gehuurd om ons naar wat tempels en grotten rond de stad te brengen.

Begonnen bij de White Temple. Een van de modernste tempels van Thailand, aangezien ze al 10 jaar aan het bouwen zijn en het ding nog steeds niet helemaal af is. Prachtig gebouw, en waarschijnlijk de mooiste tempel die ik tot nu toe gezien heb. Je mocht binnen geen foto's nemen maar de muurschilderingen waren ontzettend space. Ooit spiderman, Neo (van de Matrix), Optimus Prime (transformers) op de muur van een budhistische tempel gezien? Dat dacht ik al... :)

Na dit hoogtepunt naar een grot gegaan die vol stond met oude buddhabeelden, en waar het krioelde van de vleermuizen. Als aflsuiter afgezet bij de Wat Phra Kaew, de meest heilige tempel van de stad.

Close up White Temple
Allemaal erg indrukwekkend..maar wederom was ik redelijk zat van alle Wat's en Buddha's aan het eind..

Gisteravond de motoren voor vandaag geregeld, en ze stonden om 8 uur 'sochtends netjes op ons te wachten bij het hostel. Van half 9 tot 6 een roadtrip gedaan naar de Golden Triangle (bekend voor de grote hoeveelheden opium die hier gesmokkeld werden). Hier hebben we een boattrip van een uur gedaan naar Laos en Myanmar..paspoort was niet nodig dus dat kwam goed uit :)

In 'Laos' dacht ik een goed deal te maken met 250 bht (5 euro) voor een slof marlboro's maar eenmaal thuis bleken die dingen vreselijke immitaties en ze smaken vreselijk..moet maar kijken of ik ze door kan verkopen aan andere argeloze backpackers ;)

Na de Golden triangle doorgereden naar Mae Sai, de grenspost met Myanmar (bekend om de vele gevechten met rebellengroeperingen.

Indiana Jones!
.vandaag was 't gelukkig rustig). Leuk om te zien, maar niet heel bijzonder. Vanuit Mae Sai teruggereden naar Chiang Rai en onderweg gestopt bij een enorme grot die natuurlijk verkend moest worden. M'n eerste wilde slang gezien..en toen was het wel weer leuk geweest in de grot :)

Ok nu weer terug in Chiang Rai. Net wederom gegeten op de avondmarkt en straks eventjes snel de kroeg in. Sammi, Elke en Daniella gaan morgen naar Laos. En ik blijf met Johnny in Chiang Rai. Voor de rest nog geen plannen gemaakt, maar ergens volgende week wil ik wel naar Bangkok om de hele paspoort affaire op te helderen.

Ik hou jullie op de hoogte!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
White Wat
White Wat
Emeral Buddha in Chiang Rai
Emeral Buddha in Chiang Rai
Close up White Temple
Close up White Temple
Indiana Jones!
Indiana Jones!
Chiang Rai
photo by: Pearl510