Live from Ayuthaya

Ayuthaya Travel Blog

 › entry 5 of 57 › view all entries
M'n eeste wilde aap!

He Allemaal,

Duurt even maar dan heb je ook wat..nou ja, niet echt eigenlijk want de afgelopen week heb ik nou ook niet weer zo heel erg veel gedaan :)

De dag na m'n vorige blog wou ik een motor huren om naar de beroemde watervallen in Kanchanaburi te gaan. Dit is er echter door wat vertraging (hangmatten liggen zo lekker..) pas zaterdag van gekomen. 'S ochtends vroeg met de bus (1,5 uur) naar het nationale park gereden. Vanuit daar kan je de 7 'levels' van de waterval beklimmen..is een flinke klim! Volgens mij is het hele pad zo'n 3 kilometer lang maar je moet behoorlijk wat stijgen over modderige paden en rotsen om bij de zevende waterval te komen. Gelukkig is het de klim helemaal waard want het is echt een prachtig ding.

Chillen @ de 7e waterval
Bij de zesde waterval 2 britten en een Nederlands meisje ontmoet waarmee ik verder ben gegaan naar de zevende waterval. Met hun wat gezwommen en toen weer naar beneden. Aan de voet van de watervallen stikt het van de wilde apen, die er nogal een handje van hebben om het eten van argeloze toeristen te stelen..dit gebeurde dan ook bij de Simeon(een van de britten). Zonde voor hem aangezien hij ook al een van z'n schoenen van de waterval had laten vallen :) Dit clubje ging diezelfde avond weer richting Bangkok en ik wou nog een dagje bijkomen van al deze inspanning.

'S avonds in hostel wat gegeten en later met een groep van 10 mensen lekker gechilled in de tuin met whiskey, bier en gitaarmuziek..dikke prima! Zondag nog een laatste 'rustdagje' genomen.

Vanochtend redelijk vroeg opgestaan en uitgechecked bij m'n hostel. Toen de bus genomen naar Suphanburi, om daar over te stappen naar Ayuthaya. Dik 5 uur in de bus (geen airco)! Een uurtje geleden hier in een hostel aangekomen en direct een groepje nieuwe mensen ontmoet waar ik straks mee ga eten/drinken.

Ayuthaya is de oude hoofdstad van Thailand dus er is hier erg veel te zien aan tempels/paleizen/etc. Ga ik morgen allemaal even bekijken op de fiets!

Verder niet veel meer gedaan eigenlijk. Plan is om na 2 dagen hier een nachtbus te nemen naar Chiang Mai..maar we zien allemaal wel even hoe het loopt!

Kort verhaaltje..maar heb simpelweg niet veel gedaan :)

marcensaskia says:
3 km lopen/klimmen zwaar? Je bent 't niet meer gewend hè! Die waterval ziet er wel aardig uit. Hopen dat je nachtbus iets minder gammel is :)
Posted on: Oct 27, 2009
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Mn eeste wilde aap!
M'n eeste wilde aap!
Chillen @ de 7e waterval
Chillen @ de 7e waterval
Waterval nummer 4..ook al best aar…
Waterval nummer 4..ook al best aa…
Gammele aircoloze bus :)
Gammele aircoloze bus :)
Ayuthaya
photo by: darkinvader143