Kerken, hindoes en Minaretten

Georgetown Travel Blog

 › entry 32 of 57 › view all entries
Komtar Tower

Zo belachelijk hier in Penang..Loop 1 straat door en je komt langs 4 verschillende geloofshuizen en iedereen leeft hier gewoon gezellig en harmonieus met elkaar. Sfeertje van totale relaxtheid..geweldig! Gister voor 't eerst in m'n leven een moskee bezocht en een gezellig praatje gemaakt met de moslim in charge of tourism..erg sympathieke kerel. Leuk praatje over de moskee aangehoord en uiteindelijk kwam het erop neer dat ik misschien wel 'in trouble' was omdat ik de grootste heiden was die meneer de laatste tijd ontmoet had..niet onaardig bedoelt verder..maar dat ik het even wist :)

De dag daarvoor had ik op m'n eerste dag hier een wandeling gemaakt door het centrum van Georgetown, de tweede stad van Maleisie.

wie kopt deze even in..
De hele stad ademt een oud koloniaal sfeertje wat erg prettig is. Beetje gestruunt langs de zee (straat van Melakka..voor de kenners) en het fort bezocht waarmee de Engelsen een aantal jaartjes terug die eiland hebben geclaimt. Chill dagje, 's avonds wat gedronken in het hostel met Siim (die ik in de bus hiernaartoe heb  ontmoet) en toen naar bed.

Volgende dag een motor (naja scooter) gehuurd en in m'n eentje het eiland verkend. Prachtige wegen door de bergen. Bij een paar afgelegen dorpjes en tempels uitgekomen, echt heel bijzonder. Aan het einde van de middag de beroemde 'snake temple' bezocht. Dit is eigenlijk een niet bijzonder mooie tempel waar een groot aantal slangen vrij rondkruipen..leuk om te zien..maar nog leuker om snel weer weg te gaan.

Minaret
Ik ben erachter gekomen dat ik niet een erg groot slangenfan ben.

Gisteravond er via facebook achter gekomen dat Art  (ontmoet op Ko Phagnan..geen idee of ik ooit wat over die jongen geschreven heb) ook in Georgetown, een straat verderop was. Samen wat gedronken gisteren en afgesproken om de volgende dag samen wat andere toeristische dingen te bekijken.

Vandaag met z'n tweeen de bus naar Penang Hill gepakt, en met een trein(tje) de 860m hoge heuvel beklommen. prachtig uitzicht, grappige hindoetempel en een moskee gezien..wat gegeten en toen weer naar beneden. Oh op die heuvel ook nog een slangenbezweerder gezien (geweldig..nog meer slangen..). Die man vond 't grappig om een 'King Cobra' met een stok te prikken voor mooie toeristenfoto's. Dus.

Clocktower @ little india
.ik heb een paar mooie foto's :) Niet voor betaald overigens..de beste kerel verdiende zijn brood door foto's te maken van toeristen samen met zijn slangen..maar geen mens op die heuvel ging een zwaar geirriteerde 2 meter lange gifslang om zijn nek leggen...niet echt slimme marketing van de slangemeneer..

Ok na Penang Hill de grootste budhistische tempel van Penang bezocht..erg mooi en groot..kan er eigenlijk niet veel meer over zeggen. Je had erbij moeten zijn denk ik, en ik heb geen zin/energie om de naam van desbetreffende tempel op te zoeken :)

Oh grappig feitje van vandaag. Na terugkomst in het hostel kwam ik op het terras Paul tegen. De Paul waar ik 2,5 maanden geleden een week mee heb gechilled in Kanchanaburi. Was echt compleet toeval aangezien ik dacht dat die jongen al weer lang en breed in Australie zat, en ik z'n emailadres niet had..heel apart :)

Ok plannen voor de toekomst..nouja voor morgen. Om 7:30 zit ik samen met Art in de minibus naar de Cameron Highlands. Je schijnt daar goede 'treks' te kunnen doen, en theeplantages bezoeken staat ook hoog op de lijst van de Lonely Planet (klinkt verdomt saai..i know..ik hou jullie op de hoogte) en wat ik hoor is 't wat koeler in de bergen.

Nou dat zijn de plannen, mocht er wat te melden zijn horen jullie 't natuurlijk direct ;)

Groeten!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Komtar Tower
Komtar Tower
wie kopt deze even in..
wie kopt deze even in..
Minaret
Minaret
Clocktower @ little india
Clocktower @ little india
die gasten kunnen niet spellen..
die gasten kunnen niet spellen..
lekker koloniaal
lekker koloniaal
visser in actie @ Melacca strait
visser in actie @ Melacca strait
VOC kannon
VOC kannon
fort
fort
beetje cruisen op de BSA
beetje cruisen op de BSA
Penang Hill Forrest Challenge (tre…
Penang Hill Forrest Challenge (tr…
@ snaketemple
@ snaketemple
meer slangen
meer slangen
moskee
moskee
King Cobra
King Cobra
slangenmeneer
slangenmeneer
Uitzich vanaf Penang Hill
Uitzich vanaf Penang Hill
Tempelcomplex
Tempelcomplex
Buddha houdt van lampionnen
Buddha houdt van lampionnen
net een anzichtkaart :)
net een anzichtkaart :)
@ tempel
@ tempel
Georgetown
photo by: Caliber-A