Kanchanaburi

Kanchanaburi Travel Blog

 › entry 4 of 57 › view all entries
Bridge over the river Kwai

Dinsdagochtend lekker uitgeslapen en wat geinternet om m'n kleingeld op te maken. Daarna maar definitief besloten dat ik genoeg had gehad van Bangkok en uitgechecked bij m'n hostel.

De taxi genomen naar Bangkok's zuidelijke busstation en een lokale minibus genomen naar Kanchanaburi. Een stadje zo'n 180 km ten westen van Bangkok. De trip zou volgens de Lonely planet 2 uur moeten duren, maar omdat ik een suicidale busschauffeur had duurde het minder dan 1,5 uur. Aangekomen in Kanchanaburi een fietstaxi genomen richting de rivier waar ik het eerste guesthosue binnen ben gelopen dat ik tegenkwam. Prima keus achteraf!

Ik zit nu in de Jolly Frog Inn.

Dikke hagedis bij het Oorlogsmuseum!
.De eerste nacht betaalde ik 150 bht (3 eur0o) voor een kamer met 2 persoonsbed, en ik sliep in feite op een vlot drijvend op de 'river Kwai'. Die eerste dag (ik kwam dinsdag aan rond 2 uur 'smiddags) heb ik eigenlijk alleen maar in een hangmat gelegen in de tuin van het hostel. Die tuin ligt pal aan de rivier..en dat is heel erg chill!

Die eerste dag kennis gemaakt met Matt en Paul uit Engeland. Beide gasten zijn al 5 jaar niet thuis geweest en weten dus wel het een en ander van het backpackersbestaan. Ik zei dat ik in Bangkok zo'n 1200 bht per dag uitgaf aan slapen, eten en drinken..deze mannen doen het voor max 300 bht per dag!

Ben dus redelijk aan het leren hoe je goedkoop dingen kan regelen. Zo leerde ik dinsdagmiddag/avond al dat je net zo relaxt een avondje thaise wiskey cola kan drinken (fles wiskey=1,80 euro) als dat je 6 biertjes drinkt in 't cafe (a 1,60 per stuk).

Begraafplaats
Een goedkoper merk sigaretten kost je hier maar 42 bht (nog geen euro). Terwijl marlboro je als snel 75 bht (1,25euro) kost.. (sorry ouders..stoppen met roken zit er niet in de komende tijd). Je kunt wel drie keer per dag een nieuwe fles water kopen bij de 7/11 voor 14 bht..maar je lege fles bijvullen bij een machine kost je maar 1 bht (dit doen de locals ook allemaal). Even wennen om op elke cent te letten..maar 't is wel grappig :)

Ok die eerste dag dus weinig gedaan behalve wat kletsen met de Britten, boekje lezen en eten. Gister (woensdag)  ben ik vanaf m'n hostel naar de bridge over the river kwai gelopen en heb de boel daar een beetje bekeken. Museum bezocht. Was allemaal leuk om een keer gezien te hebben maar het is allemaal wat te toeristisch voor mijn smaak.De rest van de middag lekker geborreld en wat gegeten.

Uitzicht vanaf m'n balkon in Kanchanaburi

Vandaag om 10 uur opgestaan (nou ja..wakker geworden..) en daarna wat gelezen in 't zonnetje (ik word al aardig bruin!). Tegen een uur of 4 richting het 'centrum' van Kanchanaburi gewandeld en de boel wat verkend. Je moet tussen 11 uur 'sochtends en 3 uur 'smiddags niets doen..dan is 't gewoon te warm.

Centrum was leuk..alleen maar thaise mensen die me aan keken alsof ik verdwaald was :)

Net lekker gegeten en The Dark Knight gekeken. elke avond draaien ze in het restaurant van het hostel 2 films. Ga straks weer aan de borrel en wederom op tijd naar bed. Morgen wil ik een motor huren en naar een nationaal park hier in de buurt gaan. Hebben ze schijnbaar chille watervallen enzo.

Nou voor de rest heb ik niet zoveel gedaan! Jullie horen de volgende verhalen allemaal zsm weer!

 

robinontheroad says:
Wouldn't do you any good..it's in Dutch ;)
Posted on: Oct 23, 2009
peeyushmalhotra says:
nice pics... I wish I could read German
Posted on: Oct 22, 2009
robinontheroad says:
Oh sorry mensen, was vergeten te melden dat m'n telefoon het niet doet hier (doet het al niet sinds dusseldorf!) Dus kan niet bellen/gebeld worden/sms'en etc.!
Posted on: Oct 22, 2009
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Bridge over the river Kwai
Bridge over the river Kwai
Dikke hagedis bij het Oorlogsmuseu…
Dikke hagedis bij het Oorlogsmuse…
Begraafplaats
Begraafplaats
Uitzicht vanaf mn balkon in Kanch…
Uitzicht vanaf m'n balkon in Kanc…
Ik bij de brug
Ik bij de brug
Kamer mn eerste nacht in Kanchabu…
Kamer m'n eerste nacht in Kanchab…
Kanchanaburi
photo by: wbboy29