Eerste maand in Vietnam

Mui Ne Travel Blog

 › entry 57 of 57 › view all entries
Zo dat is alweer meer dan een maand geleden. Dikke mea culpa, maar wat doe je eraan he :)

Nu moet ik even in m'n geheugen graven hoor.. Ik kwam op 10 maart aan in Ho Chi Minh. Toen ik om 02:00 'snachts op het vliegveld aankwam was ik zo kapot van al het reizen die dag dat ik grandioos ben afgezet door een illegale taxichauffeur (met grandioos afgezet bedoel ik dat ik 10 dollar betaalde voor een taxi naar een guesthouse..niks serieus dus maar een taxi kost je normaal 1,5 dollar). Nouja aangekomen in m'n guesthouse direct gaan slapen om de volgende dag een beetje actief te doen.
Eerste volle dag in Saigon het oorlogsmuseum bezocht en een beetje door de stad gelopen. Dat museum is behoorlijk indrukwekkend met veel oog voor de oorlogsmisdaden van de Amerikanen.
Aan het eind van de middag op het terras 3 mensen ontmoet (nederlandse, ierse en een oostenrijker) en met hun een avondje rondgehangen. De volgende dag ben ik met hun naar de Cu Chi Tunnels geweest. Dit zijn de tunnels die de vietcong gebruikte in de guerilla oorlog tegen de amerikanen. Indrukwekkend om te zien, maar wel een beetje te toeristisch. Die avond nog een feestje gepakt en de volgende ochtend gingen m'n 'reisgenoten' door naar Nha Trang. Ik heb nog een dagje in Saigon rondgehangen en heb toen de volgende dag de bus gepakt richting Rach Gia. Een stad in het zuiden van Vietnam.
In Rach Gia is helemaal niks te doen maar het is het punt waar je de boot kan pakken naar Phu Quoc. Het grootste eiland van het land.
Aangekomen op het eiland een groep Canadezen ontmoet en samen met hun in een guesthosue ingecheckt. Op weg naar het strand kwam er een Engelsman op een motor ons guesthouse binnenrijden en om een lang verhaal kort te maken heb ik die motor van hem overgekocht voor 350 dollar (koopje aangezien ik precies dat bedrag had gewonnen met pokeren in het casino in Manilla terwijl ik wachtte op m'n vlucht naar ho chi minh). Samen met de engelse jongen (Dominic) nog 10 dagen op Phu Quoc gebleven en veel gechilled, zelf leuke feestjes bij het kampvuur georganiseerd, veel goed gegeten ec. etc.
Na 10 dagen heb ik uiteindelijk een bootticket geboekt voor mijzelf en Olga (de motor). Nog een dagje geslapen in Rach Gia voordat ik m'n eerste echte rijdag had richting Can Tho.
Eerste dag verliep zonder grote problemen. Paar keer verkeer gereden maar dat kan gebeuren natuurlijk!
Aangekomen in Can Tho een Belg en twee Nederlandse meisjes ontmoet en samen met hun 2 dagen in Can Tho gebleven, en de floating markets bezocht. Daarna ben ik weer teruggereden naar Saigon, heb ik daar nog 2 dagen gezeten met Dominic (die was daar ondertussen ook aangekomen) en de belg en twee nederlanders. Toen had ik saigon wel weer gezien en ben ik doorgereden naar Mui Ne, een stand zon 180 kilometer ten noorden van Saigon. En tsja..het is nu twee weken later en ik ben nog steeds in Mui Ne. Heb een kitesurf cursus gedaan en nu ben ik verslaafd. Zelfs als er geen wind staat is het hier erg chill dus ik denk dat ik nog blijf tot komend weekend. Inmiddels heb ik m'n paspoort afgegeven zodat m'n visum verlengt wordt voor nog een maand. Heb dus nog genoeg tijd om helemaal naar het noorden van het land te rijden voordat ik naar Laos ga!
Ok dit was m'n afgelopen maand in een hele kleine notendop. Sla heel veel verhalen over maar nu weten jullie weer een beetje waar ik uithang :)
Foto's komen de komende dagen wel ergens, heb m'n camera nu niet bij de hand!
Groetjes!
Robin
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Mui Ne
photo by: TrudyNRonnie