Chiang Mai!

Chiang Mai Travel Blog

 › entry 6 of 57 › view all entries
Chillen in de hangmat @ Ayuthaya

He Allemaal,

Had het na een dag in Ayuthaya wel gezien dus zit nu in het noorden van Thailand, in Chiang Mai! Maar laten we bij het begin beginnen..

Dinsdagochtend besloten dat Ayuthaya niet heel erg boeiend was. Wel veel tempels etc. maar verder overdag weinig te beleven. Dinsdagochtend dus de nachtbus naar Chiang Mai geboekt, zodat ik samen kon reizen met Nathan, James, Matt, Elke en Sammy, die ik de dag hiervoor had ontmoet. Maargoed die nachtbus ging dus pas om 8 uur 'savonds en ik had ondertussen nog niets van Ayuthaya gezien..en dat is natuurlijk zonde!

Dinsdag dus een fiets gehuurd (tsja..hollander he) en 8 uur lang in de hitte alle tempels van de oude stad verkend samen met een Nederlands meisje die ik ook de avond ervoor had ontmoet.

Tempelruiens in Ayuthaya

Alle tempels in die stad waren ruines omdat ze in een of andere oorlog door de Birmesen zijn gesloopt. Je ziet dus verdomt veel misvormde Buddha's die hun hoofd missen en dat soort dingen..net de beeldenstorm.

Ok dagje gefietst en helemaal kapot..was om 5 uur 'smiddags weer terug in 't hostel. Daar even gedouched en wat inkopen gedaan voor de nachtbus (chips, water, cola en whiskey).

Busrit was wel grappig..we werden met z'n 6en opgehaald in een Tuk Tuk (daar mag je normaal met max. 4 man in). Tassen op het dak (doodeng!) en gas d'rop! Ingestapt..plekkie gezocht en lekker geslapen in de bus..10 uur later stap je uit in Chiang mai..dikke prima!

Ok we kwamen hier dus aan rond 6 uur 'sochtends..ingechecked in Julie's Hostel..geweldige tent met een chill-area op het dak en een prima tuin met hangmatten waar het overdag goed uit te houden is..heb dus eigenlijk de hele dag lekker gerelaxed!

Morgen waarschijnlijk de stad wat bekijken, en de dag daarop zitten we erover te denken om naar Pai te gaan voor een paar dagen.

Begin volgende week is hier in Chiang Mai echter een nationale feestdag die geweldig schijnt te zijn..dus dan willen we ook weer hier terugzijn..nog niet echt hele concrete plannen dus!

Nouja het gaat in elk geval prima hier! Dus maak je geen zorgen, ik vermaak me wel! :)

Tot de volgende keer maar weer vriendjes en vriendinnetjes!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Chillen in de hangmat @ Ayuthaya
Chillen in de hangmat @ Ayuthaya
Tempelruiens in Ayuthaya
Tempelruiens in Ayuthaya
Even een zelfportretje
Even een zelfportretje
Buddhahoofd opgeslokt door een boom
Buddhahoofd opgeslokt door een boom
Lekker op de fiets!
Lekker op de fiets!
Monnik aan de studie
Monnik aan de studie
Tempel @ Ayuthaya
Tempel @ Ayuthaya
met zn 6en in de tuktuk
met z'n 6en in de tuktuk
Chiang Mai
photo by: Stevie_Wes