Buddhamoe..

Bangkok Travel Blog

 › entry 3 of 57 › view all entries
Een van de miljoenen straatjes op de Weekend Market

He allemaal,

Nu ik begin te typen ben ik inneens helemaal vergeten waar ik de vorige keer ben opgehouden..probleem is dat ik ook m'n 'dagboek' niet bij me heb dus ik begin wel gewoon wat met wat ik gister heb gedaan!

'S ochtends vroeg (8 uur!) opgestaan om naar de Chatuchak Weekend Market (vergeef 't me als ik het verkeerd spel) te gaan. Dit schijnt de grootste markt ter wereld te zijn..dus dat moet je natuurlijk gezien hebben! Ok nadat m'n tuktuk chauffeur me bij de verkeerde markt had afgezet (denk dat ie geen zin had om voor 20 baht 10 kilometer te rijden). Heb ik de taxi en skytrain (klinkt heel wat..is gewoon een metro maar dan 10 meter boven de grond) gepakt naar de markt.

Nou..ik weet niet of het de grootste ter wereld was, maar het was zeker de grootste waar ik ooit ben geweest.

Royal Palace
.damn zeg! Ik heb samen met Marleen uit North Carolina (US) Zo'n 4 uur rondgelopen op dat terrein en ik denk dat ik amper 10 % gezien heb..echt belachelijk groot. En alles is er te koop..voornamelijk heel veel (nep merk) kleding en accesoires (maar niet gekocht aangezien m'n fake, knalgele rayban zonnebril het maar 2 uur heeft volgehouden op m'n eerste avond hier. Kostte gelukkig maar 1 euro dus..boeiend). Maar echt alles wat je kan bedenken verkopen ze daar..houtsnijwerk, opgezette krokodillen, levende puppies die je niet mag aanraken (Dunt tutsh te dogs) kruiden, stoffen, drank, nep-dvd's..nouja letterlijk teveel om op te noemen. Driekwart van de markt is trouwens overdekt..dus het is er ook nog eens verdomt heet!

Ok de rest van gistermiddag relaxt aan het zwembad liggen lezen.

Een van de oudste monumenten van Bangkok bij 'Wat Pho'
Het eerste boek is inmiddels uit :)

'S avonds was 't hier wat regenachtig dus ben ik wat gaan drinken op een terras met wat engelsen en toen op tijd naar bed(mocht ook wel 'ns een keer)!

Vandaag wederom de wekker om 8 uur gezet..lekker blijven liggen tot half 10 en toen besloten dat ik eigenlijk wel de grootste attracties van Bangkok een keer moest gaan bezoeken. Eerst heb ik uitgechecked bij m'n hotel..was me iets te duur en Khao San Road begon me een beetje te irriteren (elke kee als je je hostel uitstapt "mister mister..where you go? You want tuk tuk? You want massage? You want suit made? Special price for you!"). Ingechecked bij Lamphu hostel..naast het hostel waar ik de eerste dag sliep. prima plek, relaxte binnentuin met palmbomen en een uitermate goedkoop, en goed restaurant.

Onderweg naar de top van 'Wat Arun'

Toen naar de rivier gelopen om een riviertaxi te nemen naar het Royal Palace. Had er geen hoge verwachtigen van aangezien ik niet echt iemand van de paleizen ben..doorgaans kunnen dat soort monumenten me gestolen worden..maar dit was echt belachelijk mooi. Je hebt nog nooit zoveel mooie gebouwen, behangen met goud, bij elkaar gezien. Op het terrein waren ook enkele tempels, waaronder een van de meest heilige buddha's van het land. The Emerald Buddha...leuk ding.

De rest van het terrein afgelopen..allerlei tempels en paleizen bekeken. Was erg mooi en indrukwekkend allemaal. Maar in de reisgids stond dat je er minimaal een halve middag voor moest uittrekken..1,5 uur later stond ik volgens mij weer buiten..alles gezien..mooi..next!

Ok nu had ik dus tijd over.

Royal Palace
.en ik zat een beetje in de buddhistische sfeer. Gelukkig lag Wat Pho om de hoek van het paleis. Dit is de plek waar de grootste liggende Buddha van Thailand (ik hoop ook van de wereld, want groter dan dit hoeft 't ECHT niet) te vinden is. Kaartje gekocht..buddha gezien, en ik dacht..daarmee is de kous af. Helaas voor mij bleek Wat Pho behalve het huis van de liggende buddha ook het grootste en oudste tempelcomplex van Bangkok te zijn (en geloof me..dat is groot). Nouja ik had al betaald dus ja dan moet je de rest ook maar zien. Weet wel..dit was ongeveer halverwege de middag en dan is het hier aan de andere kant van de wereld WARM! En..om deze tempels in te komen moet je een lange broek aan...rare jongens die thai. Negeer daarom maar even m'n zweetplekken op de foto's ;)

Nouja na wederom 1,5 uur lopen had ik Wat Pho ook helemaal gezien (had ik ook al verteld dat dit complex de grootste verzameling buddhabeelden in Thailand heeft? Bij deze.

Me and my little friend
.).

Het liep nu ongeveer tegen half 5 en m'n benen begonnen het een beetje te begeven..maar ja ik moest nog met de riviertaxi terug richting Soi Sambuttri (straat van m'n hostel), en tsja recht aan de overkant van de rivier lag de Wat Arun. Dus ik voor 3 baht (reken zelf maar uit..kan je lachen) een andere riviertaxi naar de Wat Arun genomen. Gelukkig was dit niet zo'n groot complex maar alleen een enorme stupa (denk aan het monument op de dam..keer 100). Niet zoveel lopen dus..wel veel klimmen. En dat was het wel waard want het uitzicht van bovenaf was echt geweldig.

Na dat enorme bouwwerk op- en afgeklommen te zijn had ik 't wel gehad met al die buddha's en dat lopen. dus heb ik de boot teruggenomen naar m'n hostel. Onderweg kwam ik nog het Nederlandse stel tegen waar ik 2 dagen hiervoor was opgetrokken (en mee naar een bepaalde show ben geweest.

Een van de Buddha's in Wat Pho
.details beschikbaar op verzoek). Weer even een biertje gedaan en toen namen hun de trein naar Chiang Mai.

Terug in m'n hostel net een lekker thais soepje met rijst en garnalen gehad (SCHERP!). En nu ga ik zo nog even kuieren door de wijk, en waarschijnlijk weer een keer vroeg slapen (ben al dat lopen niet meer gewend).

Plannen voor morgen zijn een beetje vaag. Zit eraan te denken om weg te gaan uit Bangkok, maar weet nog niet precies waarheen of of dat uberhaupt morgen al gaat gebeuren! Jullie weten het als ik het weet.

Nou bij deze een goedenavond gewenst vanuit een warm internetcafe. Hoop dat jullie door de foto's een beetje een indruk krijgen van hoe het leven hier is. En ik spreek jullie allemaal snel weer!

Groet'n!

robinontheroad says:
Ok foto's gelukt!
Posted on: Oct 19, 2009
robinontheroad says:
Sorry mensen..toch nog geen foto's :(
Tijdens het uploaden klapte de verbinding eruit..Probeer het zsm opnieuw!

Laatste update: Morgen waarschijnlijk op weg naar Kanchanaburi (bridge over the river kwait etc.)
Posted on: Oct 19, 2009
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Een van de miljoenen straatjes op …
Een van de miljoenen straatjes op…
Royal Palace
Royal Palace
Een van de oudste monumenten van B…
Een van de oudste monumenten van …
Onderweg naar de top van Wat Arun
Onderweg naar de top van 'Wat Arun'
Royal Palace
Royal Palace
Me and my little friend
Me and my little friend
Een van de Buddhas in Wat Pho
Een van de Buddha's in Wat Pho
Bangkok
photo by: Deats