3 weken Maleisie

Kuala Lumpur Travel Blog

 › entry 37 of 57 › view all entries
Reggae Bar
Zo dat is lang geleden...excuses maar ik heb het zo vreselijk druk hier in Maleisie..de ene dag is nog hectischer dan de andere. En ja, dat is sarcastisch bedoelt. Had gewoon niet zoveel zin om lange verhalen uit m'n mouw te schudden als er zoveel andere leuke dingen te doen zijn. Maargoed ik heb nu even een uurtje de tijd voordat ik met Matt en Nadine de Petronas Towers ga beklimmen. Dus zit ik nu in het duurste winkelcentrum van Maleisie te internetten tegen woekerprijzen..geen dank :)

Ok volgens mij was m'n laatste update vanuit Penang dus daar pak ik de draad maar weer op.

Samen met Art vanuit Georgetown de bus genomen richting Tanah Ratah in de Cameron Highlands (zoals de naam al doet vermoeden het hooggebergte van Maleisie). Hier ingechecked in Fathers Guesthouse. Erg relaxt hostel waar je sliep in een soort van futuristische militaire barakken..dik prima. De eerste dag niet zoveel gedaan..beetje het stadje verkent (5 minuten werk..2 straten) en daarna gechilled in de lounge met een stapel dvd's. 'S avonds in het hostel Kevin en Sam ontmoet. 2 Nederlandse jongens die ook allebei in hun eentje door Azie reizen. Met z'n vieren (Kevin, Sam, Art, mijzelve) de volgende ochtend besloten een trailwalk te doen in de bergen/theeplantages. Vanuit Tanah Ratah zou je heel eenvoudig deze trails moeten kunnen vinden..maar wij hebben er dik 2 uur over gedaan om het begin te vinden. Dit 'zoeken' bestond uit een paar keer de bergweggetjes rondom het dorp op en neer liften. Was een ervaring op zich :) Uiteindelijk stelde de wandeling niet zo bar veel voor en na amper 45 minuten stonden we weer in het dorp..tijd voor een biertje.
'S avonds Nadine tegengekomen in het hostel en toen bestond de groep uit 4 Hollanders en een Hawaiiaan (het is trouwens echt volkomen belachelijk hoeveel Nederlanders er in Maleisie rondlopen). 'S avonds ook maar besloten om weg te gaan uit de Cameron Highlands omdat we de wondere wereld van theeplantages toch niet echt boeiend vonden.

De volgende ochtend hebben we met z'n 5en de bus genomen richting Taman Negara (schijnbaar het oudste regenwoud ter wereld). Hier ingechecked in een 6 persoons dorm. het 6e bed werd in beslag genomen door Toby, een engelse jongen. En zo was ons zestal compleet.
De dagen daarna hebben we wat gestruund door de jungle, 40 meter hoog door de bomen gelopen, een nacht geslapen in een houten hutje in de middle of nowhere (geen tijgers gespot helaas) en erg veel gekaart, gekaraoked (zonder machine) en gechilled.
Na 4 dagen in de jungle zou de groep gaan opsplitsen. Art wou naar Singapore, Toby naar de oostkust, ik naar Melakka, Sam naar Penang en Nadine naar Thailand..uiteindelijk zijn we met z'n 6en maar naar Palau Pangkor gegaan (Kevins keus) omdat iedereen wel toe was aan een strand, en de groep toch wel erg gezellig was!

Palau Pangkor is een erg mooi eilandje aan de westkust. Het enige nadeel is dat er na 10 uur 'savonds niks maar dan ook niks te doen is.
Op de tweede dag in Pankor kwam ik toevallig Matt weer tegen, die 2 hostels verderop zat. Wat is de wereld toch klein. De dag hierna besloten we om met z'n 7en scooters te huren en het eiland te verkennen..dit was achteraf niet zo'n goed plan.
Omdat de prijs van scooters op eiland redelijk hoog zijn hadden we bedacht dat we met ons clubje drie van die krengen zouden huren. Als je een beetje kan rijden is er niks mis met 2 personen op een scooter zou je denken.
Helaas kon Toby niet goed rijden en na 7 bochten (3minuten) vloog hij met een dikke 50km/u de bocht uit, met Kevin achterop.
Ik reed met Nadine vooraan het hele konvooi dus wij hadden in het begin niet door dat er wat mis was. Toen de rest na een paar minuten wachten niet kwam opdagen zijn we teruggereden en vonden we de rest van de groep in de berm langs de weg..Toby buiten westen en kevin met z'n kop op de stenen..niet echt een prettig gezicht kan ik je vertellen.
Nouja de details zijn verder niet zo interessant maar met alletwee de heren gaat het inmiddels weer prima. We hebben alleen wel met de hele groep een dag in het ziekenhuis op het vasteland gezeten (de twee slachtoffers moesten een nachtje blijven).
Nouja dat was het enige minpuntje aan het Pangkor verhaal. Oja ik ben zelf ook nog even naar de kliniek geweest omdat ik een geinfecteerde snee had op m'n voet (koraal is scherp). Zit nu dus lekker aan de antibiotica (lees: (bijna) geen alchohol), maar verder gaat alles prima..niks om je druk over te maken!

Nu zit ik dus in Kuala Lumpur met Nadine en Matt. Sam is inmiddels naar Thailand en Kevin en Art zitten nog op Pangkor. Heb net bij de ambassade m'n Vietnamese visum alvast aangevraagd dus ik ben helemaal klaar voor de volgende paar etappes van m'n reisje.

Maandag vlieg ik naar Kota Kinabalu in Borneo. Heb gisteren nieuwe schoenen gekocht om Mt. Kinabalu te beklimmen. Na 19 dagen Borneo vlieg ik dan naar de Filipijnen en daarna door naar Vietnam op 10 Maart.

Dat zijn de plannen..vanavond gaan we met een grote groep uit het hostel naar de Skybar...net club 11 maar dan met uitzicht op de Petronas Towers en inclusief zwembad :)

Dat was 'm weer! Ik stuur wel weer een update als ik veilig van de berg af ben gekomen! :)

Groeten

P.s. meer foto's komen nog..kabel van m'n camera weer 'ns vergeten
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Reggae Bar
Reggae Bar