Xela

Quetzaltenango Travel Blog

 › entry 6 of 18 › view all entries

De dag dat ik aankom ontmoet ik Melanie, Jonathan (the black guy), Robert en Jason. Op donderdag voegen Pam en Tyler zich bij het gezeldschap. Op vrijdag gaan we met zijn allen naar de termaalbaden Fuentes Georginas. Heerlijk water van 30-35 of 38 tot 42, het lag een beetje waar je zat ten opzichte van de bron. Terwijl we daar een beetje liggen te genieten gaat er een local out, aqua frio, aqua frio wordt er geroepen. Robert de sloveen komt met een fles aangesneld, de barman met een shot tequila. Pam (canadees) helpt de man en zegt dat de tequila goed bedoeld is maar waarschijnlijk niet zo goed. De barman slaat vervolgens de tequila zelf maar achterover.

Zaterdag zitten we op de binnenplaats te bedenken wat we moeten gaan doen, dit geeft een hoop lol, Let´s go to the zoo and poke the panter with a stick. Let´s buy a chicken and feed it to the panter. Kortom de panter was zo´n beetje het enige interessante dier in de Zoo. We besluiten eerst naar de Gunshop te gaan. Pam en Melanie doen iets lowcuts aan zodat wij  gekke toeristen aan de wapens mogen zitten. We hebben voor een drie kwartier een hoop lol. Verschillende wapens hebben we in onze handen. Jason gaat zelfs nog op de vloer liggen terwijl de dames met 2 mega geweren hem onder schot houden. Dat zijn de betere foto´s, vervolgens trekken we met 6 man door de stad. Robert is gisteren vertrokken. Fredy een fransman heeft zich bij het gezeldschap gevoegd. We gaan naar de markt. Eten een hoop fruit om vervolgens het Stadion van de plaats onveilg te maken. Vervolgens naar het centrale park in de stad om een Corona te drinken. Daarna nog even 7 uur!!! wezen poolen voor 3 euro, inclusief drankjes. En die nacht slaap ik pas om 2 uur.

Op zondag wil ik vertrekken, echter zijn alle banken dicht en pinnen in het centrum gaat niet. De hostel accepteerd alleen Visa, dus aan mijn mastercard heb ik niks. Alles ging op rekening, slapen, eten, drinken etc.

Ik moet vervolgens 20 minuten lopen om bij een pinautomaat te komen die bij een winkelcentrum gelegen is. Ik betaal de Hostel en laat me door een taxi weer naar de terminal brengen.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Quetzaltenango
photo by: Johnb42