Van Mx city naar Tapachula - El Carmen - Malacatan - San Marcos - Xela

Tapachula Travel Blog

 › entry 5 of 18 › view all entries

Op 02-02 vertrek ik met een nachtbus naar Tapachula. Daar kom ik brak aan om 9 uur en mijn reis is nog lang niet afgelopen.

Van Tapachula pak ik een collectivo naar de grens El carmen. Ander vervoer is er niet, alleen taxi´s natuurlijk maar die zijn veel te ¨duur¨, de collectivo kost 10 pesos (60 cent). In de grensplaats laat ik me helpen door een jochie die me de imigration van Mx aanwijst, ik moet eerst een stempel halen dat ik het land verlaat. Daarna naar de imigration van Guatemala om een stempel te halen dat ik het land inkom. Ik moet ook 10Q betalen (iets minder dan een euro), normaal gesproken hoeft dit niet, maar heb geen zin in een discussie met een grenswacht over minder als een euro.

Ik pak vervolgens een taxi naar Malacatan, ik wil weg van de grens. Er hangen daar honderen mensen rond die geld aan je proberen te verdienen, vooral mensen met Cambio (wisselen van valuta)

In Malacatan pak ik mijn eerste Chickenbus, naar San Marcos, dit ding rammelt aan alle kanten en onderweg in de bergen wordt de motor gekoeld door enkele emmers water over de dieselmotor heen te gooien. De bus scheurt over de smalle wag langs diepe afgronden. Gelukkig lijken de remmen het te houden, alhoewel de chauffeur daar zuinig op is, als hij al remt dan is dat op de motor.

In San Marcos is het weer tijd voor een sigaretje, een man probeert me een kinderbril te verkopen. Ik bedank hem, mi cabezza esta mas grande. No est possible. Ik pak de volgende Chickenbus naar Quetzaltenango (Xela in de volksmond) geheten. Daar aangekomen op de terminal Minerva, die buiten het centrum ligt, laat ik me voor 30Q naar mijn hostel brengen. Ik verblijf in The Black Cat en neem daar een eigen kamer, ik hoop op een fatsoenlijk matras, aangezien dorms vaak van die schuimmatrassen hebben. Matras valt tegen toch blijf ik er 4 nachten met een bepaalde reden. 


Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Tapachula
photo by: anelinka