Oeps toch naar GM City

Guatemala City Travel Blog

 › entry 7 of 18 › view all entries
Bij de terminal in Xela, wordt ik geholpen door een van de bushulpjes. Iedere chickenbus heeft een chauffeur en iedere chauffeur heeft minimaal 1 hulpje. Ik zeg hem dat ik naar Huehuetenango moet. Uiteindelijk beland ik in Mazatenango, 2 uur de verkeerde kant op. Er zijn nu 2 opties, via GM city verder reizen (welke bekend staat als een gevaarlijke stad) of terug naar Xela. Terugreizen voelt als een defeat, zo ik stap over op een pullman bus. Ik kom gelukkig net voor het donker aan op een terminal redelijk ver van een betaalbaar hotel in een relatief veilige zone. Ik pak een taxi en laat me voor het hotel afzetten. Terwijl de taxi richting hotel rijdt zie ik dat we steeds dichter bij skyscrapers komen en daarmee denk ik dat misschien nog wel meevalt dat GM city. Echter ligt mijn hotel me daar in een verpauperde buurt, niet te filmen. Totaal niet vergelijkbaar met MX City. Een tering bende op straat. Ik kon nergens meer te eten krijgen. Dus ik koop een kilo bananen voor 20 cent en koop wat brood en te drinken bij een panedaria. Dat wordt mijn avond eten. Net voor het compleet donker is, kom ik weer terug bij het bewaakte hotel. Kijk wat tv en val met de tv aan in slaap.
De volgende dag laat ik me om 830 met een taxi naar de terminal van escobar brengen aan de andere kant van de stad. Ik praat wat met de oude man in de taxi, hij vraagt waar ik allemaal van plan ben om naar toe te gaan. Hij is amper te verstaan omdat hij nog maar enkele tanden heeft, maar ik zie dat hij mijn pogingen om te vertellen waar ik heen gaat waardeerd.
Bij de terminal aangekomen koop ik een kaartje voor 55Q naar Coban, de eerst volgende grote plaats dichtbij Semuc Champey. Hier wilde ik heen nadat Melanie me erover verteld had en ik nadat ik de foto´s op internet had gezien. De reis duurt 6 uur.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!