Flores

Flores Travel Blog

 › entry 9 of 18 › view all entries
Op 11 februari vertrek ik met en shuttle van 125Q richting Flores. De reis zal een uur of 6 duren. Het heeft heel wat voeten in aarde om weg te komen uit Coban. Als eerste worden we afgezet bij het plaatselijke winkelcentrum om nog at boodschappen te doen, de chauffeur moet nog even een kwartiertje weg. Daarna worden we opgepikt en rijden we eerst naar een auto-onderdelen zaak om nieuwe lampjes te halen. Vervolgens wordt er bij een meubelzaak een lessenaartje op het dak gebonden. Om vervolgens weer naar een garage te rijden alwaar en onder het busje het een en ander wordt gedaan.
Vervolgens vertrekken we. In het busje zit een oude Noorse vrouw die al 15 jaar naar Guatemala gaat. Een Japanner die geen woord spaans spreekt. Twee poolse vrouwen die ik eerder al in GM City tegenkwam. En een Zwitserse vrouw die slecht engels sprak en ook al geen duits.
De reis is redelijk comfortabel, totdat we onderweg van de asfaltweg afrijden, omdat een eindje verderop de brug is weggespoeld en we dus niet verder kunnen. Nadat de chauffeur is gaan vragen hoe hij moet rijden, komen we na enkele mninuten aan bij een pont. Deze brengt ons naar de overkant van de rivier en na enkele kilometers onverharde weg zitten we weer op het asfalt.
Tijdens een lunchstop drink ik een kopje koffie samen met de zwitserse, we zijn de enige rokers en dat schept nauurlijk een band. Het is moeilijk communiceren in Spaans en Frans en Engels door elkaar, maar wel gezellig.
Na een half uur rijden we weer verder. Tijdens de reis heb ik besloten naar welk hotel ik ga.  In eerste instantie was het plan om naar Hostel Dos Amigos te gaan, deze heeft een nederlandse eigenaar die ik eerder in Coban al had ontmoet. Na het lezen van de slechte review en ook nog eens te zien dat deze helemaal midden opo het eiland is gelegen, besluit ik iets anders te kiezen.
Besloot ik vorig jaar nog regelmatig gewoon het eerste hotel te nemen wat in de LP stond, hier besluit ik het hotel te nemen wat je als eerste tegenkomt op het eiland.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Flores
photo by: Deannimal