Aangekomen in Mx City

Mexico City Travel Blog

 › entry 4 of 18 › view all entries

Op 29 januari ben ik om 1800 lokale tijd aangekomen in MX city.  Ik kende de weg inmiddels op het vliegveld en heb als eerste een sigaret gerookt buiten. Daarna gepind en een kaartje voor een geautoriseerde taxi gehaald.

Om 1930 ben ik in het hotel. Dit is 2 uur eerder dan vorig jaar, wat betekent dat ik lekker snel door de douane ben gekomen.

In Mx City heb ik enkele dagen doorgebracht. Het is raar om weer in dezelfde straten te lopen en telkens weer dingen te zien die me vorig jaar niet eens opgevallen waren. Er is een McDonalds in de buurt een burger king en zelfs meerdere starbucks. Vorig jaar ben ik daar meerdere keren voorbij gelopen en dit jaar ook zeker 3 keer voor dat ik doorhad dat ze er zaten.

Zondag ben ik naar de dierentuin geweest. De bus er naar toe kost 4,50 pesos, je hebt keuze uit 2 soorten bussen, luxe die ik nam of de goedkope, deze kosten 2,50 pesos. De dieren zagen er behoorlijk verwaarloosd uit en sommige dieren vertoonden typisch gedrag, telkens hetzelfde rondje lopen etc. Veel dieren uit Azie hier in de dierentuin. Ook een schild van een schildpad, zo groot dat ik er waarschijnlijk voor de helft in zou passen.

Ben nog even naar het park geweest tegenover het museum antropologica. En had op maandag het plan op naar het historisch museum tegaan. De bewakers wisten me echter te vertellen dat het museum alleen open is van dinsdag (martes)tot en met zondag (domingo)van 9 tot 16.

Ook heb ik enkele malen met de metro gereisd wat een hele happing is, vooral omdat het er zo druk is. Voor 3 pesos kun je net zolang reizen als je wilt.

Op 01-02 koop ik een kaartje voor de bus naar Tapachula voor op 02-02.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!