ending of trip at Black Turtle Bay

Isla Baltra Travel Blog

 › entry 16 of 27 › view all entries
The birds morning breakfast at 6 AM...
15-7-2009 Santa Cruz Island - Black Turtle Bay - Puerto Ayore
Om 05:30 uur vertrekt de boot naar Black turtle bay en ook gaat de bel om op te staan. Om 6 uur staat iedereen met zijn lifejacket aan klaar voor de pangaride rond de mangroves. Veel spektakel is het echter niet. We zien vissende pelikanen en blue footed boobies, een enkele zeeschildpadkop en een paar eaglerays en een blacktip haaitje.
Om 7 uur is het ontbijt en pakken we de laatste dingen in. Rond kwart over acht vertrekken we richting airport. Iedereen van de groep vertrekt weer richting Quito, sommige reizen door naar Peru of Venezuela, maar de meeste gaan weer naar huis. Ik vertrek weer richting Puerto Ayores. Hier hoop ik nog wat mooie duiken te kunnen maken om pas de 19e weer naar het vaste land te vertrekken.
a smart bird, waiting till the pelican drops a fish...
 
Tot zover een korte samenvatting van de geweldige dagen die ik op de Galapagos heb gehad. Meer dan 8 gigabite aan fotos en videos heb ik al verbruikt. Een absolute aanrader de Galapagos.

Vandaag pas weer rond 1 uur in Puerto Ayore. Het liep met de bussen niet zo snel als toen ik aankwam. Ook bleek mijn reservering in het b&b doorgehaald...Gelukkig met wat schuiven toch nog wat kunnen regelen. En met succes de prijs was nu maar 25 usd per nacht.
Toen ik bij duikcentrum Sub-aqua aankwam en vroeg waarom ze geen bord buiten hadden staan met de duiken voor de komende dagen, kreeg ik een antwoord dat ik niet echt verwachtte. De boot was daags na mijn laatste duik met hen gezonken en het is ze nog niet gelukt hem te liften.
Helaas kon ik vandaag bij anderen geen interessante duik boeken voor morgen en dus schrijf ik me in voor vrijdag en zaterdag. Want zondag vertrek ik met het vliegtuig naar Guayaguil.
 
De rest van de dag wat in het plaatsje rondlopend gestuit op Inca-kola. Dat wordt hier vaak verkocht. Waarschijnlijk import voor de vele Peruanen die hier op vakantie komen. Het is weer net zo zoet als ik herinnerde van de trip in Peru, maarja wat wil je met zo´n fel gele kleur.
Het is vandaag druk in alle restaurants, waarschijnlijk omdat het een wisseldag is met de cruises. Met moeite kan ik een plekkie vinden. Maar veel vruegde aan het eten hier heb ik nog niet gehad (behalve die ene keer sushi dan). Het is veel hamburgers, pizza een enkele cervice (rauwe vis in zuur). Weinig authentieks, maar wie weet is het op het vaste land beter.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
The birds morning breakfast at 6 A…
The birds morning breakfast at 6 …
a smart bird, waiting till the pel…
a smart bird, waiting till the pe…
frigate bird
frigate bird
pelican
pelican
Isla Baltra
photo by: Paulovic