diving at Gordon Rocks

Gordon Rocks Travel Blog

 › entry 18 of 27 › view all entries
17-7-2009 duiken Gordon Rocks
Vandaag weer vroeg op 7 uur ontbijt op het terras, 7:30 uur melden bij het duikcentrum Maccorn. Vandaag zouden we naar Isla Floreana gaan (2uur varen), maar ´te weinig boekingen´ voor Floreana, bovendien ruwe zee en slecht zicht. Of het helemaal waar is betwijfel ik. Maargoed het wordt dus weer Gordon Rocks. Eerst moet ik nu een 'try dive' doen. Maar dat was erg leuk met wel 30 jonge zeeleeuwen om je heen!
Maar met de duik is er helaas weer niet zo´n goed zicht. Veel wel wordt goed gemaakt door de immense school kleine barracuda´s. Echt elke centimeter zie je wel een vis! Duizenden en als je er in zwemt dan maken ze netjes een opening in de massa.
Vervolgens een schildpad en een immense lobster. Die is wel 70cm groot met een lijf van 10 cm dik! Daarna is het vrij stil.
School of blacktips and Hammerhead sharks. Impression of the dives Gordon Rocks.
...tot de laatste 10 minuten. De eerste zijn al bijna zonder lucht en gaan naar boven en dan zien we 5 hammerhead sharks op zo´n 10 meter afstand. De rest haakt daarna ook af en gedrieen (divemaster, een tahitiaanse en ik) kunnen nog door. Gelukkig want ineens zitten we midden in een groep van zeker 30 hammerheadsharks!!! Geweldig overal waar je kijkt (boven, onder en naast je) zie je ze. En allemaal 2-3 meter lang. Maar ze verdwijnen helaas na een paar minuten. Wel erg gaaf om er tussen te duiken. En geen moment angst om aangevallen te worden.
 
De tweede duik gaan we met hoge verwachting beginnen, de lucht is stralend blauw, maar helaas. Het is een van de teleurstellendste duiken die ik ooit heb gemaakt. Zicht van tussen de 6 en 10 meter.
School of small barracudas
Behalve de school barracuda´s en nog een andere school in het begin weinig interessants. Geen hammerheads en dat was erg balen voor een Nederlander en 2 Puertoricanen die mee waren. Vorige duik waren zij er al uit en morgen vertrekken ze weer terug naar Quito.
 
We varen door naar het Canal tussen Santa Cruz en Baltra, waar de boot vannacht geankerd ligt. Met de taxi gaan we terug naar Puerto Ayope (ca 45 min). Bij de kade ligt ook de gezonken boot van duikcentrum Sub-aqua. En hij is na ruim anderhalve week nog steeds niet helemaal geborgen. Wel hebben ze hem nu aan de kant gelegd. Hopelijk lukt het vandaag hem de kade op te krijgen. Ze willen hem nog opknappen, maar dat vergt veel werk. Bijna alle losse onderdelen zijn eraf.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
School of blacktips and Hammerhea…
School of small barracudas
Gordon Rocks
photo by: xander_van_hoof