Touchdown at the Galapagos Islands

Isla Baltra Travel Blog

 › entry 3 of 27 › view all entries
Na een korte vlucht van een uur met TAME landen we op Isla Baltra, een van de Galapagos eilanden. Het is helaas grotendeels bewolkt, maar heb toch nog wat eilanden van bovenaf gezien. Een grote vulkanische rookpluim kon ik helaas niet ontdekken. De luchthaven hier is meer zoals ik verwacht had. Een open gebouw, geen bagageband, maar gewoon een trekker die de bagage naar binnen rijdt. Ook hier de nodige aandacht om virussen buiten te houden. In het vliegtuig werd al gespoten, hier moest je door voetenbaden en werden je handen bespoten. Ook mag je geen vlees, gewassen, zaden etc. meenemen. Ze willen ten allen tijd voorkomen dat de bijzondere natuur wordt bijinvloed door invloeden vanaf het vaste land.
Vogelaars stonden meteen in extase toen er een bruin vogeltje en daarna een zwart volgetje aan de andere kant van het hek stond.
Ferry at the channel
Tsja ik werd er niet warm of koud van, maar zij stonden met grote verrekijkers iedereen op te hitsen.

Omdat ik in Puerto Ayore op een ander eiland Santa Cruz moet zijn, vervolg ik de weg met een TAME bus (hoort nog bij vlucht) tot aan de veerpont, voor een korte oversteek, daarna nog een uur met een Citteg-bus. Het landschap is droog, maar wel afwisselend. Cactussen, lage struiken en dan weer palmen en rietachtig spul. Wat me opvalt is dat alle bebouwing op Isla Baltra of is gesloopt (behalve de vloerplaat) of al een tijdje leeg staat. Het geeft verrommeling van dit landschap. Tussendoor nog een keertje over moeten laden ivm mankement aan bus.
Maar al met al een prima reis, maar wel helemaal kapot aangekomen in Puerto Ayore.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Ferry at the channel
Ferry at the channel
Isla Baltra
photo by: Paulovic