Puerto Ayore: rust en duiken

Puerto Ayora Travel Blog

 › entry 4 of 27 › view all entries
The opening of the new harbour front
In Pelikan bay even de steiger opgelopen, maar tot mijn verassing hoef ik niet naar het water te kijken, maar in de bomen. Overal zitten er pelikanen in de bomen:-)
Rond 14 uur eindelijk weer eens een Ceviche Camaron (my favorite) kunnen eten op het mooiste terras aan het water. De zoektocht naar een leuk en betaalbaar hotel verliep niet zo voortvarend als ik dacht. Het is hier allemaal ontzettend duur. De laatste 4 jaar zijn ze ook nog 2-3 keer in prijs gestegen. Ik kan mij niet herinneren op een duurdere plek te hebben gezeten dan hier. Ik beland voor 43 usd in een nette b&b in het centrum. Eigenlijk geen idee van de juiste tijd, maar heb daarna heel erg lang geslapen...
Wildspots 2day: bruin musje, zwart musje, pelikanen, zeehond, zwarte hommel.
 
5-7-2009 Zondag in Puerto Ayore
Het is een zondag zoals vroeger bij ons was. De meeste zaken zijn dicht en er heerst rust op straat. Ik benut de dag om mijn reisplan verder uit te denken, te internetten en ga in de middag naar het afgelegen witte zandstrandje Tortuga. Het is een half uur lopen door een bos met cactusbomen. Die zijn wel 4 meter hoog en stammen als palmen. De andere bomen zijn wit en hebben weinig bladeren.
Op het strandje aangekomen bleek het niet zo rustig als ik dacht, maar de zon scheen ook niet dus het werd een strandwandeling. Totdat ik een paar vogels op het strand zag...een fotomomentje. Dat dacht ook een vogelaar met een mega camera. Tsja je moet je niet zomaar uit het veld laten slaan. Ik liep dichterbij en toen ze, opgejaagd door de branding, wegvlogen was de vogelaar sip.
Maar ik had aardige foto´s.
Wildspots 2day: blue-footed booby, hagedissen (3 soorten), pelikanen, kamikaze duikvogels, geel ´musje´.
 
6-7-2009 Puerto Ayore
Het begint al te wennen dit leventje! Weg van al dat gehaast in Nederland. Relaxt.
Ik begreep wel dat de eilandbewoners het vanwege het Darwin-jaar vele malen drukker hadden verwacht. Het is nu zelfs een slecht jaar. De crisis voorkomt dat hordes amerikanen mij voor de voeten lopen. Precies zoals ik verwacht had:-) Een beetje anti-toeristisch reizen werkt vaak prima.
Vandaag wilde ik gaan mountainbiken naar het Tortoises reservaat (immense schildpadden van 150-200 jaar oud, levend!), maar dat is 22 km fietsen (deels berg op) en er schijnt weinig meer te zien te zijn.
Daarvoor kan ik beter naar andere eilanden toe. Bovendien neigt het naar regen. Dat zegt vaak niet veel, maar rond de vulkanen hangt al dagen grijze wolken, terwijl het op zee mooi blauw is.
 
Vandaag toch maar wat verder gelezen in de LP en naar wat shopjes afgelopen.
Op de kleine vismarkt stikte het van de pelikanen ook was er een zeehond. Allemaal proberen ze de restjes van de schoongemaakte vis te bemachtigen. Een grappig gezicht.
´smiddag een hamburguesa de Camaron (hamburger van garnalen), hoe ver kan de amerikanisering nog doorgaan? Maar het smaakte prima en het hangmatje met uitzicht over Baja Academica was ook weer prima. De iguana op het terras heeft zeker een half uur compleet stil gezeten, na ruim een uur zat hij er nog. Rare beesten die Iguanas.
Wildspots 2day: kleine iguanas, gele mus, pelikanen, zeehond.
 
Voor morgen een duiktrip naar Gorden Rocks geboekt via Sub-Aqua (120 usd 2 duiken). Dat schijnt hier een van de beste duiken te zijn, gister waren er nog 15 hammerhead sharks. Ik hoop dat het doorgaat, want ook hier vallen boekingen tegen. Die hammerhead waren juist waar ik al lang naar op zoek was.
Verder zijn de vissen en haaien niet schuw zodat ze langs en om je heen zwemmen. De zeehonden zwemmen zelfs rondjes en willen met je spelen. Nou ik ben benieuwd!
 
Overmorgen stap ik op de zeil/motorboot Cachalote voor een 8 daagse trip langs diverse Galapagos eilanden: Espagnola, Florena, Isla Isalbella, Isla Fernandina om weer op Santa Cruz te eindigen.
Metname Isabella hoor ik goede verhalen over, ook ben ik benieuw naar Fernandina. Die vulkaan is 12 april jl voor het laatst uitgebarsten.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
The opening of the new harbour fro…
The opening of the new harbour fr…
Pelican bay
Pelican bay
Pelican bay and the fish market
Pelican bay and the fish market
Pelican bay
Pelican bay
plastic art
'plastic art'
the cactusforrest alang the walkwa…
the cactusforrest alang the walkw…
Tortuga
Tortuga
Tortuga
Tortuga
Tortuga
Tortuga
Puerto Ayora Hotels & Accommodations review
Best Bed&breakfast option on the Puerto Ayora boulevard
If you are looking for a nice cheap place to stay on the island, there are not that much options. But this one good option. They were renewing some p… read entire review
Puerto Ayora
photo by: timbo