Puerto Ayore

Puerto Ayora Travel Blog

 › entry 17 of 27 › view all entries
16-7-2009 Puerto Ayore
Een beetje een ´hang´ dag. Het is weer even wennen om dingen zelf te moeten organiseren. De afgelopen 8 dagen was het enige waar ik aan hoefde te denken het opladen van de batterijen voor de fotocamera en of er nu slippers of ´walkingshoes´ nodig waren voor de landingen.
Vandaag liggend in een hangmat, wat gelezen in het boek waarin ik was begonnen "My fathers island". Het gaat over enkele families die zich als een van de eerste in de Galapagos vestigden. Een stadsmeisje verteld het verhaal waarin zij voor het eerst naar de Galapagos gaat waar haar familie de oorsprong had. Wel grappig omdat je zoveel plekken op het eiland herkent. En het (toen) echt nog en beetje overleven was door schildpadden te eten, te jagen en bananen te verbouwen.
 
Ook de rest van mijn reisplannen heb ik iets concreter gemaakt. Helaas zorgt de ´Gauya´ weer voor de nodige bewolking (en een spat regen). De bewolking hangt nu al van de eerste dag boven de highlands. Op het noordelijke deel van het eiland kan het dan wel mooi zonnig zijn. Vandaar ook het groen in de highlands en droogte aan de kusten. Maar de temperatuur is de laatste 2 weken prima met zo´n 26 graden.
Ik loop dus al 2 weken in t-shirt, korte broek en kom er vandaag pas achter dat ik mijn regenjack ben vergeten. Normaal doe ik die in Nederland aan, maarja toen ik wegging was het 30 graden...

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Puerto Ayora
photo by: timbo