La Nariz del Diablo gemist in Riobamba

Riobamba Travel Blog

 › entry 22 of 27 › view all entries
23-7-2009 Riobamba
Vanmorgen rond half 9 aan het ontbijt. Dit stelt helaas niet zoveel voor. Maarja, ik betaal nu minder dan de helft van wat ik op de Galapagos betaalde voor een kamer en ook veel minder dan in Cuenca. Dus mag ik ook niet teveel eisen stellen.
Ik besluit naar het station te gaan om een ticket te kopen voor de La Nariz del Diablo voor morgen. Dit is een trein waar je nog op het dak kunt zitten (mag niet, maar iedereen doet het). Het lijkt me een mooie ervaring, al doe ik een deel van de busreis van gisteren weer over. Ik sta in de rij, maar ben mijn paspoort vergeten. Dat is nodig om een kaartje te kopen. Als ik terugkom blijkt alles uitverkocht. Shit! Dat was de hoofdreden om hier te stoppen.
Later hoor ik ook dat een deel van het spoor in onderhoud is en dat alleen het laatste deel, de eigenlijke afdaling Nariz del Dioblo, nog operationeel is vanaf Alausi. Maarja, dat is vanuit Riobamba twee uur met de bus en dan een uur met de trein en dan weer 2 uur met de bus terug. Aangezien ik gisteren het stuk al met de bus heb gereden besluit ik dit niet te doen.
 
Als ik terug ben in het hostel blijkt dat er ook nog eens geld is gestolen uit mijn rugtas. Ik vermoed dat dat de laatste avond of ochtend in Cuenca is gebeurt. Het zit niet mee vandaag, het is nu al een baaldag.
 
Ik besluit dan maar het dorp wat te verkennen. Veel moois brengt het niet. In een halve ochtend heb je de highlights gezien en ook die zijn eigenlijk niet de moeite.
Rond lunchtijd beland ik in La Andaluze, een slagerij annex delicatessenzaak. Ik bestel er een sandwich mixto (gezond met ham en kaas) en een expresso. Werkelijk het lekkerste dat ik deze vakantie heb gegeten! Heerlijk knapperig stokbrood en een goede expresso met een glas water erbij. Helemaal goed. Later besluit ik nog een sandwich mee te nemen als alternatief voor het ontbijt van morgenochtend.
De rest van de dag probeer ik nog een dun regenjack te kopen, maar dat is in Ecuador onvindbaar. Weer veel kitsch en rommelmarkt spullen, maar echt iets interessants om te kopen is er in geen winkel. Het enige wat hier wel veel en goed te krijgen is zijn tassen. De dames maken er echt een sport van om de meest bijzondere tas bij zich te hebben.
 
´s-avonds beperk ik me met het eten tot een Lasagna in een pizzatent. Maar die is zoet. Ik denk vanwege de kaas. Tsa.....laat ik maar over het eten hier ophouden.
Omdat ik geen ticket voor de trein heb besluit ik morgenvroeg door te reizen naar Baños.
 
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Riobamba
photo by: Adrian_Liston