Hammerheadsharks at Gordon Rocks

Gordon Rocks Travel Blog

 › entry 5 of 27 › view all entries
7-7-2009 Duiktrip Gorden Rocks
vandaag weer eens vroeg op 6:30 uur de wekker, 7 uur ontbijt en om 7:20 uur melden bij Sub-Aqua voor de duiktrip naar, een van de beste sites hier, Gorden Rocks. Vanwege de stromingen moet je hier minimaal 30 duiken voor hebben gedaan. Wilde deze duik eigenlijk wat later doen, maar vele duikscholen bieden hem net op dagen aan dat ik er niet ben. Dus...vandaag de dag!
 
Met de motorboot een uur varen over de ruwe South pacific naar Gorden Rocks. Zoals alle gesteenten hier natuurlijk ook vulkanisch van oorsprong.
De eerste duik is meteen al raak: 15 hammerheads van zo'n 2-3 meter lang. En wat manouvreren die beesten snel zeg. Omdat het zicht niet onbeperkt is duiken ze soms zomaar in je gezichtsveld op.
the sub-aqua boat (before it sunk)
Een, twee, drie... op zo'n 10 meter afstand. Veel interesse in ons hebben ze niet.
In deze duik ook wat gewonere vissen als scholen makreel, een school zilvereren visjes, papagaaivissen. Wel gaaf waren de twee schildpadden. Niet zo heel groot, maar toch gauw een meter. Het koraal groeit hier rond de ronde uithollingen in het gesteente. Kleuren paars en zwart overheersen.
 
Tussen de duiken door hebben we 1 uur tijd om wat te snorkelen. En hoe schattig is dat met 20 zeeleeuwen om je heen! Ze komen echt tot op een halve meter afstand. Kijken je aan met hun grote (zilverachtige) ogen en kronkelen hun lichaam. Ze zwemmen om je heen en zijn snel weg. Om natuurlijk weer snel terug te komen. Keer op keer. Echt een beleving!
En als extratje was een koppel en passant ook nog even aan het paren. Jawel goed zichtbaar. Totdat het wreed werd verstoord door een grote zeeleeuw die de kleinere van het vrouwtje wegjaagde.
 
De tweede duik viel wat tegen. De visability was een stuk minder. Tot mijn verbazing spotte ik een Murene. Die had ik hier niet verwacht.
Geen hammerheads.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
the sub-aqua boat (before it sunk)
the sub-aqua boat (before it sunk)
hammerhead sharks
hammerhead sharks
school of hammerhead sharks
school of hammerhead sharks
Gordon Rocks
photo by: xander_van_hoof