Floreana

Isla Santa Maria, Provinca de Galapagos Travel Blog

 › entry 10 of 27 › view all entries
Our ship the Cachalote
11-7-2009 Floreana Island Vanmorgen weer om 8 uur de eerste landing op een strandje bij Comorant Point. De rondleiding over het eiland is niet zo lang maar het is er erg warm. Geen zuchtje wind. Al snel zien we tientallen flamingo´s in een meertje met brak water. Steeds met hun kop onder water om te vissen. Via wat hoger gelegen gedeelten kijken we op de oude lavastromen. Die zijn nog duidelijk zichtbaar. De kleur is bruin, dat heeft te maken met de ouderdom. Hoe jonger hoe zwarter de lava. Even later komen we bij een strandje en daar zitten allemaal stingrays in de branding. Oppassen, want als je er op stapt is het niet fijn. Natuurlijk op de lava langs het water weer allemaal krabben.   Om 10:30 uur is het weer snorkelen in Gardner Bay.
Arrival at Floreana Island
Het blijkt een erg goede spot. De lavastromen die de zee in gaan worden langzaamaan steeds meer een rif dat begroeit is met koraal. wildspots:
- 5 zeeschildpadden (0,7-1 meter) - 3 stingrays (0,6-1 meter) - cornetfish - stonefish (mijn spot! de eerste keer dat ik hem zelf spot) - papagaaivis - school jackfish (40 cm) - school halfbreak - wimpelvis - glassfish - school king angelfish - pufferfish - triggerfish (die veranderd van kleur naar gelang de bodemkleur, van wit naar bruin/zwart)   ´smiddags stoppen we nog even bij Post Office bay. Hier staat al jaren een postkast waar je kaarten in kunt stoppen. Een ieder die er langskomt wordt geacht te kijken of er post inzit die vlakbij je eigen woonplaats ligt. Dan mag je die bezorgen. In onze groep waren er uiteindelijk 2 kaarten die bezorgt gaan worden.   Om 15 uur vertrekken we voor een lange tocht naar Isla Isabela. Totaal 84 zeemijlen en ongeveer 11 uur. Voor het eerst gaan er drie zeilen omhoog.   Het is al behoorlijk schemerig maar ineens klinkt het "whales...". De boot wordt bijgestuurd en jahoor een Whaleshark van wel 10 meter lang! Geweldige beesten zijn dat. Deze geniet val al het krill dat hier op de scheiding van twee stromen is. Echt honderdduizenden kleine garnaaltjes. Zoiets heb ik nog niet eerder gezien. De whaleshark geniet ervan en wij genieten van hem/haar. Jammergenoeg is er te weinig licht om fotos te maken, wel heb ik een Blair witch project achtige video...
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Our ship the Cachalote
Our ship the Cachalote
Arrival at Floreana Island
Arrival at Floreana Island
The post-office at Post-office bay
The post-office at Post-office bay
Isla Santa Maria, Provinca de Galapagos
photo by: Paulovic