Fernandina

Fernandina Travel Blog

 › entry 12 of 27 › view all entries
13-7-2009 Isla Isabela - Fernandina
Vannacht is de boot doorgevaren naar een ander deel van Isabela Island: Bahia Urvina. Hier is een deel van het eiland omhooggedrukt waardoor er koraal aan de oppervlakte is gekomen. Je ziet op een paar plekken nog grote bollen hersenkoraal en lava met zeeslakken. Maar het klinkt beter dan er te zien is. Veel is platgetrapt door toeristen.
Wel bijzonder is de gele Iguana´s die ze hier hebben. ook zijn ze hier erg groot. Het zijn de grootste van alle eilanden. Degene die wij zien zijn bijna een meter lang.
 
Om 11 uur vertrekken we met de boot richting Fernandina Island, het jongste eiland met nog geen 750.000 jaar. We hebben daar een landing op Espinoza point. Dit is het enige deel van het eiland dat toegankelijk is voor toeristen. We blijven metname aan de kust en hier zien we twee soorten zeeschildpadden (grijsbruin en met oranjeschild).
Ook hier weer veel spelende zeeleeuwen waar je vlakbij kunt komen. Ook zien we stingrays, aalscholvers, krabben, lavalizzards en een reiger.
Maar de hoofdattractie zijn de Iguana´s. De Iguana´s verzamelen zich hier voor zonsondergang en er zijn wel zo´n 3000 die over elkaar liggen. Hopen vol Iquana´s. Allemaalliggen ze te drogen in de zon.
Monsters van de zee worden ze ook wel genoemd. Maar het zout uit het water spuit weer uit hun neus naar buiten. Het is een speciaal ontwikkeld filtersysteem.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
frigit birds sailing with us
frigit birds sailing with us
last eruption of Fernandina Vulcan…
last eruption of Fernandina Vulca…
yes it is an iguana
yes it is an iguana
lavacactus, the first life on the …
lavacactus, the first life on the…
Finch looking for something tasty…
mating sally lightfoot crabs
mating sally lightfoot crabs
playing turtle and sealion
playing turtle and sealion
What a biodiversity at the Galapa…
Fernandina
photo by: xander_van_hoof