Amsterdam - Bonaire - Guayaquil

Guayaquil Travel Blog

 › entry 1 of 27 › view all entries
3-7-2009 Amsterdam - Bonaire
Op vrijdagavond op een leeg en verlaten Schiphol ingecheckt. Ik weet niet of het aan de late vlucht of de crisis ligt, maar een ding staat vast. Zo rustig heb ik het nog nooit gezien.
Rond 21:00 uur sluit ook nog eens 95% van alle shops. Ik was blij dat ik nog wat te eten kreeg. En daar ben je dan op een van de major european airports....er zit niets anders op dan rustig in de ligstoelen plaats te nemen en te wachten tot 23:35 uur (vertrek).
Vlucht verloopt prima, tussenlanding op Bonaire, maar helaas weinig van gezien. We vliegen namelijk met het donker mee.

4-7-2009 Guayaquil - Puerto Ayore
Rond 05:30 uur local time land ik in Guayaquil (Ecuador). De ontvangst is bijzonder: dames in zusterpakjes en mondkapjes inventariseren mogelijke risicokandidaten van het H1N1 virus (mexicaanse griep). Ook moet iedereen voor een warmtecamera gaan staan. Best leuk om te zien welke delen van het lichaam warm zijn en welke niet.
De luchthaven is schoon en modern. Zo lopen diverse mensen met Blackberrys en wordt zelfs groots een LG "stoomwasmachine" aangeprezen, waarvan ik het bestaan pas sinds vorige week ken (nu ben ik misschien niet helemaal de doelgroep, maar toch...)
 
Daarna weer ingecheckt voor de TAME vlucht naar Isla Baltra, een van de Galapagos eilanden.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Guayaquil
photo by: ErikaMont