De Boqueria en La Pedrera

Barcelona Travel Blog

 › entry 5 of 6 › view all entries

's Ochtends na het ontbijt gingen we via La Rambla op weg naar de Boqueria. Prachtig om te zien! Zelf kocht ik een stuk chorizo als cadeau voor mijn vader.

Hiervandaan liepen we een stukje door El Raval, weer geen daverend succes, waarna wij weer terugkeerden op de Rambla, in de buurt van het Gran Teatre del Liceu. Ondertussen kwamen we wel een souvernierswinkeltje tegen waar Sjoerd voor een fikse korting een mooie stenen uil kocht. Tegenover het Theater gingen we op een terrasje op de Rambla de Cappucino wat drinken.

Hiervandaan gingen we over la Rambla naar de Carrer de Canuda. In de Libros de Canuda kocht ik een mooi boek. Hierna staken wij door naar de Carrer de Portal de l'Angel en de Carrer del Bisbe. Bij Happy Pills kochten wij wat snoep.

Dat ging heel grappig met een soort handschoentje welke je aan moest doen en waarmee je snoep kon pakken uit de bakken. Bij de aankoop van de zak snoep werd deze dichtgeplakt met een etiket. Op de mijne stond "Happy Pills; Contra les arrels quadrades". Hierna gingen wij over de Plaça Nova naar de Carrer de Portaferrissa, waar wij een prachtige winkel, Montfalcon, tegenkwamen met allemaal leuke, mooie en grappige dingen. Ze hadden er ook veel blikken speelgoed, spelletjes, posters, schilderijen, beeldjes en grappige dingen zoals een onderzetter in de vorm van een poppetje met de naam Hotman en een usb in de vorm van een poppetje met de naam Hubman. Na wat leuke dingen gekocht te hebben vertrokken wij weer terug naar de Rambla en het hotel door de Carrer de Portaferrissa.


Na een korte stop in het hotel liepen we via de Rambla en de Plaça de Catalunya, waar we even bij de Renfre vroegen hoe we morgen het beste naar het vliegveld konden gaan, naar de Passeig de Gracia, waar we bij een tapasbar tapas gingen eten. Het was erg lekker. Hierna gingen wij door naar Casa Mila, ofwel la Pedrera. De ingangen van het gebouw vertoonden kleurrijke fresco's. Het gebouw vormde zich rondom twee ruime patio's die het daglicht naar alle woningen doorlaten. Met de lift gingen we naar boven. De zolderruimte met dakkapellen en de reeks van steunbogen van baksteen vormden vroeger de wasplaatsen en de droogrekken van het pand, welke het gebouw isoleren. Dit was nu de Epsai Gaudi; een museum van de werken van Gaudi. Op een etage was een volledig appartement te bezichtigen met de originele inrichting. Erg mooi allemaal met mooie ouderwetse meubels. Ook was er een fototentoonstelling van Barcelona door de jaren heen te bezichtigen; erg mooi gedaan. Hierna gingen we naar het winkeltje op dezelfde verdieping, waar ik een mooie blikken zweefmolen kocht.

Hierna gingen we op de Passeig de Gracia bij de MacDonalds een ijsje halen. Hierna gingen we over de Plaça de Catalunya en La Rambla terug naar het hotel. 's Avonds gingen we eten bij Mussol, in de Carrer de Casp.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Barcelona
photo by: fivepointpalm