't is gedomme aan 't regenen

Gallup Travel Blog

 › entry 5 of 9 › view all entries

Welja, beste luitjes, het is aan het regenen ! Voor de eerste keer op deze reis, de temperatuur zakt daardoor tot een povere 82 graden F, zowat een schampere 30 graden C.

Even een beetje updaten : eergisteren en gisteren hebben we dus Texas doorkruist, maar geen huge ranches of oil wells gezien (very disappointing!). we zaten dan ook maar in de 'panhandle' van Texas. Texas is ten andere ook de enige staat, waar in de 'route-bordjes' de staat NIET vermeld staat, want 'after seven days of trial and error, God created Texas on the eighth day'. Gisteren ook door Adrian Texas gepasseerd, waar een mooi bordje staat (naast uiteraard een 'Inn' met daarop 'Midpoint'. Dit betekent dus dat we vandaag ruim halfweg zitten. Uiteraard hadden we eerst in Amarillo, TX, een steakje gaan eten in The big Texan steak ranch. Superb vlees, en een echt 'cowboy sfeertje'. Nee, we zijn de uitdaging van een 72 oz steak (een slordige 2.05 kg) eten binnen het uur en je betaalt niets, NIET aangegaan, maar mijzelf heeft het ook lekker niets gekost, want het was Fred's payday ! De steak smaakte daardoor nog lekkerder. Uiteraard zijn we daar ook de Boots and Jeans store binnengegaan (niets gekocht), uiteraard the biggest on earth (we were still in Texas, you know!), en echt, iemand die daar zijn/haar goesting niet vindt in jeans, shirts of boots weet niet wat hij/zij wil of is een hele moeilijke ! Daarna effe langs de Cadillac Ranch gereden, echt overroepen, 10 Cadillacs (?) die met hun neus in de grond staan. (ik zou wel willen een of andere foto opladen, maar deze stomme PC aanvaardt mijn camera niet, of ik moet een driver installeren en ken het master password niet)

Van Amarillo zijn we dan over Adrian (Midpoint, remember ?) naar New Mexico gegaan, waar we de Santa Fe trail gevolgd zijn (een stuk oude route (pre-1931)), echt de moeite waard. Santa Fe is ronduit schitterend, het doet een beetje denken aan een zuiders Frans stadje, maar dan in Mexicaanse stijl. Ook de toeristische trekpleister bij uitstek voor heel wat Amerikanen, en daardoor ook is lodging eerder duur (ruim 30 @ 40 dollar duurder als de rest van de hotels die we gedaan hebben, in eenzelfde klasse).

Dus wij maar doorgereden naar Albuquerque (NM), waar de rates weer eerder normaal waren. Gegeten bij Appleby's, echt lekker, en zoals overal, echt niet duur (Het duurste eten dat we op deze reis al betaald hebben was een Red lobster, waar we voor ons tweeen net onder de 100 dollar bleven, tax and tip included). Vanmorgen op zoek geweest naar een 'waterpark', om eens iets anders te gaan doen, maar onze madam GPS stuurde ons 'k weetnie waar, dus geen waterpark gevonden en dan maar doorgereden. De tocht hier naartoe was echt schitterend, een van de mooiste stukjes die we gedaan hebben tot nu toe (woestijnachtig, toch nog vegetatie, ...). Wel is het een beetje creepy dat je bijvoorbeeld tussen Albuquerque en Gallup (ongeveer 100 miles) echt niets anders hebt dan een paar (min of meer vervallen) pueblo's, wel mooi om zien bij wijlen, maar niets, niets, niets, ...

Morgen rijden we door naar Flagstaf, Arizona, wat de poort tot de Grand Canyon schijnt te zijn. Zullen daar dan ook zeker een dag blijven om eens een 'wandelingetje' in de Canyon te gaan doen.

Janneke, ik hoop echt dat je camera het weer doet, maar laat de moet niet zakken, geniet van jullie vakantie.

Bollie, snuif ook maar een bol gezonde Zwitserse lucht op, het kan alleen maar deugd doen>

We'll keep you updated folks, and we love you all !

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Gallup
photo by: Browser