Waaaw...

Flagstaff Travel Blog

 › entry 7 of 9 › view all entries

Inderdaad, luitjes, dat is de uitrdrukkig die je hebt als je de Grand Cayon bezoekt. Weliswaar een uitstapje van een slordige 80 mijl enkele rit, maar de noeite meer dan waard. Gelukkig hadden we een schitterend zicht (volgens de aankodiging in het National Park een goede 390 km (!), en bij zo'n zicht zie je overduidelijk de erosielijnen. Dan sta je echt even stil bij de kracht van water, en wat het in (weliswaar) 5 mio jaren kan uitrichten. Bij een viewpoint stonden we een halve mijl boven de (stilgelegde) exploitatie van een kopernijn, en die lag al een stuk boven de bodem van de Canyon. Of zoals Frederic zei : eigenlijk is het een groot gat in de grond, naar geloof me, dan een zeer groot.

Het weer is hier een beetje omgeslagen, en vandaag hebben we weer eens regen gehad, gelukkig als we van de Canyon aan het terugrijden waren. Temperaturen varieerden vandaag van 68 tot 101 graden Fahrenheit, zeg maar van een twintig tot een vijfendertig Celcius. Ik kan je garanderen sat je na een ritje in dergelijke omstandigheden wel een beetje pompaf bent. Nu, de pool is niet veraf, en wij hebben een softballetje gekocht om eens lekker in het water te kunnen gaan spelen (grote kinderen !!!)

We denken dat we morgen Arizona nog niet gaan verlaten, maar dat we een gelijkaardig ommetje gaan maken door Nevada, met name naar Las Vegas, dat zal een andere waw-ervering zijn (het gokken zullen we wel aan anderen overlaten, maar iedereen zegt dat als je dan toch in de buurt bent, dat je dit MOET gezien hebben). Dat zal dan ook de ultieme voorbereiding zijn op een van de volgende etappes, namelijk Death Valley, een trip van een 250 mijl, waar het naar het schijnt niet al te sterk aangeraden is om ofwel in panne te vallen (dus voltanken die auto) of al te lamg uit te stappen (temperaturen kunnen er tot boven de 50 graden C uitstijgen).

We'll keep u posted folks !

jolly_jumper says:
t is hier in beatenberg 30 graden , en dat is al niet van de poes! Na een heuse bergwandeling vanaf de Niederhorn , (pa en ma met de gondels terug) is iedereen binnen een beetje aan het afkoelen
Tot in Death Valley ; welke stad overleeft er daar ?
Posted on: Jul 16, 2009
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Flagstaff
photo by: walterman9999