Gaan goed vooruit

Springfield Travel Blog

 › entry 2 of 9 › view all entries

Hi you folks out there. How r u doing ? (vraag die we minstens een honderdtal keer per dag mogen horen !)

Eindelijk een Internet-point gevonden, zo dat we een update kunnen doen van onze 'cruise' op de Route 66.

Zondag zijn we inderdaad nogal snel uit Chicago vertrokken, hebben Sears Tower beklommen (nog altijd even schitterend zicht), en Navy Pier belopen, voor een zondag was het eigenlijk aangenaam en niet overdreven druk. In de namiddag dan toch besloten om de stad te verlaten, aangezien de afspraak van maandag niet bevestigd was, en we eigenlijk voor de 'route' gingen, en niet voor stadsbezoeken.

Na enig zoeken, zijn we dan uiteindelijk op de 66 beland, en voor de liefhebbers kan ik zeggen : zoek die 66, ze is de moeite waard, en echt niet moeilijk om te vinden : ze loopt constant naast een of andere Interstate (was daar eigenlijk de voorloper van), maar langs de 'Route' kom je in allerhande gemeentjes die je anders niet eens te zien krijgt.

Vandaag (dinsdag), zijn we aangekomen in Springfield, MO (staat voor Missouri), niet te verwarren met Sringfield, Il, de hoofdstad van de staat Illinois, waar we gisteren door gereden zijn.

Voor degenen die de Route ook eens willen doen : beperk je zoals wij tot de Route, en probeer geen steden te bezoeken. Saint Louis is ongetwijfeld wel mooi, maar zeer druk (zelfs op zondag), we hebben de Gateway Arch gezien, en dat was voor ons voldoende.

Illinois is eerder vlak om te rijden, Missouri daarentegen is eerder heuvelachtig en zeer bebost (extreem groen), echt gezellig om daardoorheen te rijden. Temperaturen tot nu toe zo rond de 80 @ 90 graden Fahrenheit, wat volgens de converter van Fre overeenkomt met tussen de 25 en 30 graden C.

By the way : Fre ontpopt zich tot een prima co-piloot, met zeer veel aandacht voor de details, waardoor we weinig of geen moeilijkheden hebben om de Route terug te vinden.

Morgen doen we de rest van Missouri (Route is best wel wat ingewikkeld hier, maar eenmaal gevonden o zo mooi), passeren we door Kansas (zeer kort stukje), om dan Oklahoma binnen te gaan.

Nee Bollie, we did not smoke any cigar yet, de mogelijkheden  zijn er echt niet.

Ik moet nu echt stoppen, er staan nog een aantal wachtenden achter mij om op deze 'puter' te werken, en mijn excuses als er hier en daar een tikfoutje in staat, het zijn hier alle;aal qwerty-klavieren, en daar heb ik dus geen gewoonte mee.

Hi folks, tot de volgende update, en dan probeer ik wel eens een fotootje te uploaden !

 

Luv u all.

jolly_jumper says:
ik begin ook jaloers te worden! Missouri, 't lijkt me zo'n heerlijke streek !

Vertel ook eens over the food en de accomodatie ! Behalve Biefstukken en bagels , al iets anders mogen savoureren ?
En de hotels of de Inns ? Comfortabel en doenbaar van prijs ? Hoe doen jullie het ? Op de plaats waar je logeert, reserveren voor de volgende ? Of is het zo van: we hebben vandaag genoeg gereden en gezien, nu eens kijken waar we kunnen halt houden ?
Kijk al uit naar de volgende message
Kus aan mijn verre mannen
Mam
Posted on: Jul 08, 2009
merietje007 says:
Verdoeme, nou wou ik de eerste zijn die commentaar gaf.
Je reis klinkt idd de moeite; iets dat ik ook wel zou willen doen! Maar eerst Rusland en Australië, ahah, wat valt er nog veel te zien in de wereld!

Zus, niet jaloers, ondanks alle hondsdolheid, rellen, overstromingen en Chinezen zal onze reis ook wel herinneringswaardig zijn! Ik weet het zeker! Geef de hoop nu niet op é patééke.

Broeder, Vader, keep it going there, make sure they know where belgium is on the map, from now on! :)

Zoentjes aan mijn meloentjes,

Jongste zus

ps: gelieve ook af en toe wat gezond te eten, zie dat er 2 olifanten terugkeren uit L.A. ...
pps: doe de groeten aan de geest van Michael Jackson! ;)
Posted on: Jul 08, 2009
Cajeen says:
waaaah, ik ben jaloers - 't klinkt echt een toffe reis. Rij niet te rap - anders ben je al in een week in LA, en da zou een spijtige zaak zijn.

Hier in België is 't weer volledig omgeslagen en zitten we weer met grijze wolken en regenbuien. Niets tofs dus.

In de krant staan er een paar berichten over China:
rellen in de provincie gelegen boven Tibet, waar we gelukkig niet passeren: al 140 doden geteld. En in het Zuiden van China (waar we wel van plan waren om te passeren) grote overstromingen - naast de doden nog 6 vermisten. Geestig, he.

Have fun overthere, laat af en toe een berichtje na of een sms'ke - 't doet goed om van jullie te horen;

Dikke kus
Oudste zus
Posted on: Jul 08, 2009
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Springfield
photo by: diisha392