Effe uitblazen

Oklahoma City Travel Blog

 › entry 3 of 9 › view all entries

Hi folks,

zoals jullie zien op de kaart, zijn we net voor Oklahoma aangekomen. Op het moment dat ik dit schrijf is het 22.30 uur, en buiten is het nog steeds +- 80 graden F, wat neerkomt op een slordige 25 graden bij ons. Aangezien we vandaag verder gekomen zijn dan we wilden (we konden geen gepast logies vinden), hebben we besloten het morgen ee heel stuk rustiger te doen, en dan toch Oklahoma City te bewoeken.

De rit door OK is tot nu toe het 'saaiste' stuk route dat we gedaan hebben : de Route is daar vertimmerd tot de OK66, een heuse Highway met 2x2 stroken, waar je echter op de zijkant nog af en toe een restje vindt van de Old Mother Route (voor iemand die goed kijkt - nu niet meer officieel bereidbaar, maar wij hebben daar lekker toch maar een 300 meter op gereden). Vanaf morgennamiddag belooft het echter wat spannender te worden, omdat er wat meer 'spoorzoeken' mee gemoeid zou zijn. En gelukkig zijn we dan volgens Shannah (ontmoet in de eerste bar die we in twee dagen ontdekt hebben) buiten de 'Bible Belt', die er de oorzaak van is dat er zo weinig bars zijn (kerk en bar zijn hier tegengesteld aan Vlaanderen blijkbaar moeilijk verenigbaar - als je in Vlaanderen een cafe zoekt, rij naar de kerk en je vindt er minstens een stuk of drie). Hier staat een soort kerk op iedere hoek van de straat, dus ...

Wat lodging betreft, we reserveren nooit op voorhand, aangezien we niet weten waar we de volgende avond zullen uitkomen. De rates varieren enorm : vanavond zitten we in een Best Western met pool, waarvoor we 80 dollar voor de kamer betalen. We hebben al een Super 8 gevomden voor 60 dollar, maar ook een Holiday Inn voor 109, weliswaar recht tegenover een Six Flags Park. We hebben al billboards gezien die 32 dollar voor een overnachting aankondigen, maar de co-piloot beweert dat hij zou gelewen hebben dat het per persoon was. Nog even uit te checken.

Eten vind je hier uiteraard in alle geuren en kleuren, en we proberen in de mate van het mogelijke de fast food te vermijden. Vandaag was de eerste keer van de reis dat we echt fatfood gegeten hebben (Wendy's), and really folks, it tasted baaaaaaad. Maar ok, voor 13 dollar heb je dan ook met twee 'gegeten'.

So, folks, that will be it for the moment. Ik denk dat het heetste van de strijd (letterlijk) nog moet komen : morgenavond (donderdag) komen we waarschijnlijk in de buurt van de grens met Texas, en daarna wacht ons Arizona, met de beruchte Death Valley.

 

Kisses from both of us, and looking forward to your comments .

 

merietje007 says:
Ohooooo nu ben ik eerst :D
Jullie sloebers zeg, afgaan van de platgetreden paden ... Maar flink zo! Zo heb ik jullie opgevoed ;).
Dat hoor ik graag, dat je fastfood vermijdt :). Enige vloek aan Amerika (naast de Amerikanen natuurlijk :D) MOPJE!.
Hier nog steeds mottig weer in België, maar dat is niet erg want het duurt natuurlijk niet lang meer: namelijk nog 2x slapen en wij zijn ook weg! Ik ben mijn valies aan 't samensprokkelen en lichtjesaan dingen aan 't verzamelen die moeten opgeruimd worden in mijn huis; nog veel te doen dus haha :). Maar morgen congé dus dan gaan we in alle rust en kalmte alles eens regelen.

Nog veel plezier verder, misschien is de volgende keer TOT IN CHINA :).

Zoen pimpampoen, en keep on blogging.
Jongste zus

ps: waar blijven de fotootjes? Of kan die ouwe EOS 300 het niet meer aan? :p
Posted on: Jul 08, 2009
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!