My New York experience

New York Travel Blog

 › entry 1 of 1 › view all entries
In New Jersey met Manhattan op achtergrond
Met pijn in mn hart vertrek ik uit mn hotel in New York maar tegenlijkertijd kom ik met een Big smile aan in Amsterdam want ik ben in New York geweest. Het was alles wat ik er van verwacht had en more.

Wat een heftige ervaring is deze stad. Niks vermoeiender dan een city trip hiernaar toe maar oh zo de moeite waard!!! Zelf verbleven wij in New Jersey (links van Manhattan) wat echt een aanrader is om even te ontsnappen aan de vibe van 'the city that never sleeps’....duidelijk voelbaar...
De keuze om in NJ te verblijven was heel simpel: Manhattan kent haast geen middenweg tussen luxe hotels en goedkope hostels en eerlijk is eerlijk ik wilde graag in een ‘normaal’ hotel verblijven met een redelijke prijs.
Retro!!!!!!
Candelwood suites werd de oplossing. Appartementen in hotel vorm en de afstand is echt goed te doen. In 10 minuten sta je aan de overkant bij World trade center. Met onze eigen keuken voelde we ons aardig thuis alleen hadden we voor de eerste ochtend nix ‘in huis’ dus gingen we al vroeg op pad cause we’re in New York Baby!!

Op zoek naar leuke ontbijt tentjes aangeraden door de wel bekende ‘Lonely planet’ om half 8 ’s ochtends beginnen wij ons hard af te vragen hoe bekend de Lonely planet met New York is.
Ontbijt toko 1: bleek een restaurant te zijn dat echt niet eerder open zou gaan dan 12 uur, daarbij had ik ook geen behoefte aan schelpdieren als ontbijt :S
Ontbijt toko 2: hebben we nooit gevonden (echt rondgevraagd ook!)
Ontbijt toko 3: het mega succesvolle Starbucks, always there.
Cultuur snuiven & storm
..:)

Van de 116 uur, correctie 114 wegens technische vlucht heen, hebben we 8 uur zon gezien en de rest regen but...WHO CARES! YOU’RE IN NEW YORK! Echt, als ik een met een bepaalde instelling naar NY ben gegaan dan was het wel dat ik door nix mijn stay in NY ging laten verpesten!
Laten we nou ook precies het geluk hebben gehad dat de zon op kwam toen we op de top van Rockeffeller tower stonden, truly a gift...het uitzicht is breathtaking en hoe in godsnaam hebben ze al die wolkenkrabbers toch gebouwd???? En dan in het midden van de Big Apple there it lies...Central park. Als je denkt dat Vondelpark groot is (no offence) think again. Ben echt een superfan van het Vondelpark en omstreken en coffee’s to go etc maar oohh wat is dit park mooi en chill en alles eigenlijk.
Chillen....Central park
Heerlijk daar liggen chillen een paar uurtjes en onderstussen stik jaloers zijn op een grote groep expats uit finland die daar zaten te picknicken...zucht (wannabe expat now).

Central park ligt tussen Upper West side, heeel leuk om daar door heen te wandelen, leuke eet tentjes, leuke winkels, beetje negen straatjes idee maar bigger en ook Union street like in San Francisco, voor het modale inkomen. Aan de andere kant ligt Upper East side: your one and only source for the scandalous lives of New York’s Elite… Aan beide zijden zou ik wel kunnen wonen.

Nog nooit eerder meegemaakt dat de meeste toeristen die we tegenkwamen uit eigen land kwamen.
Sporadisch een Frans of Duits stelletje.
Een ding is me hier zeker opgevallen onder de mensen: New Yorkers lopen er altijd goed bij.
DE Abercormbie store op Fifth
Designer handtas en zonnebril en ladies je bent gewapend. Voor de rest goede manicure en pedicure are mandatory en dan maakt het haast niet uit wat je aan hebt. Wat de zonnebril betreft: standaard accesoire ook bij bewolking. Amazingly zit het haar bij iedereen ook altijd goed hier, ik heb gewoon een petje moeten kopen om mijn haar in toom te houden!!
Ok so now shopping in deze stad (just read shoppaholic) kom echt credit cards te kort hier. Alles is hier. Helaas niet veel tijd hieraan besteed (daar wordt een andere vakantie nog aan gewijd) ofcourse wel genoeg tijd besteed aan de Abercrombie stores. Ook de Flagship store on Fifth ervaren of was het een discotheek...? 4 verdiepiengen, luide muziek en op elke hoek een dansende girl of boy en ladies: mannen vertonen geen geduld hier. Did I mention the hot guy that wlecomes you into the store…..?

Aaah New York.... you've got to experience it to understand it ;)

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
In New Jersey met Manhattan op ach…
In New Jersey met Manhattan op ac…
Retro!!!!!!
Retro!!!!!!
Cultuur snuiven & storm
Cultuur snuiven & storm
Chillen....Central park
Chillen....Central park
DE Abercormbie store op Fifth
DE Abercormbie store op Fifth
Er is er eentje in de buurt wannee…
Er is er eentje in de buurt wanne…
Lekker Americaans
Lekker Americaans
Brooklyn Bridge & Manhattan
Brooklyn Bridge & Manhattan
Grand Central
Grand Central
Empire state building
Empire state building
Hoe krijg ik heel Manhattan in mij…
Hoe krijg ik heel Manhattan in mi…
The Big Apple
The Big Apple
Ons cadeautje: zon en uitzicht
Ons cadeautje: zon en uitzicht
Central Park
Central Park
Gossip Girl
Gossip Girl
Skyline
Skyline
Big Apple by night
Big Apple by night
Shopping resultaat
Shopping resultaat
De mentaal zware terugreis...
De mentaal zware terugreis...
Enlighting Times Square
Enlighting Times Square
Fifth Ave
Fifth Ave
Sponsored Links