Wandeling van Eemnes naar Blaricum

Blaricum Travel Blog

 › entry 1 of 2 › view all entries

Toerist zijn in eigen land. Tja, de Waddeneilanden had ik graag willen bezoeken, maar voor 1 dag is dat iets te ver weg. In een tijdschrift zag ik een wandeling staan van Eemnes naar Blaricum 7 km. 

 

De wandeling start bij de theetuin in Eemnes. Bij een eerste foto die ik maak, merk ik al dat er iets mis is met mijn camera. Helaas de batterij is leeg. Wat jammer!

 

Ik heb mijn bergwandelschoenen aan, mijn moeder haar ‘muiltjes’.

Wie gaat er nu op zulke schoenen wandelen? Zij zal zich waarschijnlijk met dat schoeisel meer op haar gemak voelen in het Gooi dan ik met mijn stoere stappers.

 

Vanuit de carpoolplaats lopen we via het viaduct de A27 over. Bij de theetuin aangekomen, blijkt dat ik me beter had moeten voorbereiden. We kunnen namelijk het hele stuk weer terug lopen. Bij het kruispunt gaan we links af een onverharde pad op. Het is lente, de vogeltjes fluiten en de wind waait door het prachtige volle bladerendek. Links van ons is een sloot met daarachter een weiland met koeien en heel veel schapen. De lammetjes dartelen op en neer. O’ ik zou er zo eentje mee naar huis willen nemen. Vooral de zwartwit gevlekte vindt mijn moeder erg leuk. In de verte zien we al de rand van Blaricum.

 

We hebben het weer mee.

Al snel wordt erg warm. Daar is het bord Blaricum. Ik ben benieuwd. We gaan het Frans pad op. De wandeling leidt ons door deze woonwijk. Er staat van alles wat. Van hele dure, grote huizen tot de wat mindere (die staan met name aan de buitenkant). Veel tuinhekjes worden vandaag geschilderd. Een paar keer zijn we de weg kwijt. We vragen de weg aan een mevrouw die haar tuinhekje een donkergroene kleur geeft. Ze wijst ons de juiste weg.

 

Op een gegeven moment wordt de doorgang geblokkeerd. Een man met een hele grote wagen komt zijn uitrit uitrijden. Hij heeft meerdere auto’s en laat zijn zwarte Porsche onder een zwarte partytent staan. Naast hem zit een blonde dame. We denken meteen aan stereotypen.

 

Afgelopen vrijdag zag ik iemand in de stad wandelen met zijn fretten. Dat vond ik een apart gezicht.

In Blaricum wordt er niet alleen gewandeld met de hond, maar ook met het paard. Een dame op leeftijd (ze loopt een beetje moeilijk) is aan het wandelen alsof ze de hond uitlaat, alleen loopt ze niet met de hond maar met een zwarte Shetland pony. We maken en rondje en op onze terugtocht komen we de dame en haar pony weer tegen.

 

Het is een wandeling van niks, maar alweer zijn we de weg kwijt. We vragen het aan een hardloper. Hij weet het ook niet. Hij zegt dat ze (lokalen) vaak ook de weg niet kennen. Misschien leken we hulpeloos, maar zonder dat we het vragen krijgen we hulp van hogere hand. Geheel in tenue, op een paard van -voor mij gevoel-  2 meter, geeft de mevrouw de juiste richting aan. Nog even doorstappen en we bereiken het weiland waarin nog wordt geadverteerd voor de openluchtbioscoop voor 6 juni. Een film met Brat Pitt, geen slechte keuze. Zou dit een ‘uitnodiging’ zijn voor een tweede bezoek aan Blaricum?

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
nice house
nice house
The only picture I could take beca…
The only picture I could take bec…
4 km (2 miles) traveled
Sponsored Links
Blaricum
photo by: Anouksreizen