South Africa (in Dutch for now, English to come)

South Africa Travel Blog

 › entry 1 of 1 › view all entries
Na Amerika moest nu ook Afrika - ZUID - Afrika eraan geloven. Laat u niet van de wijs brengen dat als je Zuid - Afrika bezoekt dat je gaat zeggen dat AFRIKA mooi is. Verhalen van mensen die in Angola of Nigeria werken zijn namelijk niet zo aangenaam als onderstaand verslagje. Een verslagJE want 17 dagen Zuid - Afrika, daar kan ik gerust een klein boekje over schrijven.
Ik ga niet dag per dag schrijven want 1) dat is veel te veel werk , 2) dat is veel te veel werk. Wat zijn zo de leukste dingen van de reis.
Kruger Park (gelogeerd in Buhala Game Lodge). Dit nationaal park tegen de grens van Mozambique is pure vrije natuur waar de enige wet, die van de sterkste is! Leeuwen, Jachtluipaarden, Hyenas, zebras, buffels, lynxen, olifanten, giraffen,neushoorns, nijlpaarden, gieren, arenden, ... dit alles op een oppervlakte van 20.000km²!
Panorama Route : Prachtige route die loopt via de Blyde River Canyon: prachtige landschappen zoals God's Window, The Pineapple, Mac Mac Pools, Mac Mac Falls, Sudwala Caves , ... een streling voor het oog maar een drama voor de geheugenkaart van je fototoestel.
Hermanus: Bezichtigen van de walvissen die hier komen om hun kinderen te baren.
Barrydale: Zeker geen toeristische trekpleister maar wanneer je Ronny's Sexshop ( GEEN sexshop) voorbij snelt met de auto ben je bijna in Barrydale. Een ideale stopplaats & passeer dan zeker eens bij Tradouw Guesthouse: ik heb zijn sleutels nog! Ga zeker eens eten in het restaurantje met 4 tafels en bestel het lammetje ... je smaakorganen gaan nog nooit zo lekker gegeten hebben , een lekker Barry dale wijntje erbij en mmmm lekker!
Camps Bay: Dit strand nabij Cape Town is het mekka van de mooie vrouwen ( zoals heel Afrika). Nadeel: het is zoals knokke dus de nodige gestes horen erbij hé
Tafelberg: Doe het zeker niet met de kabelbaan maar klim het omhoog via de toch wel moeilijkste route ( niet de trappen), avontuur gegarandeerd maar hopelijk kom je Herr Fritz tegen, hij zal je wel naar boven brengen!
Sky Diven in Capetown: als je ooit eens Eddy Wally's song hebt willen verwezenlijken ga dan eens langs bij het skydive centrum en spring van 9000 ft uit een vliegmachien !
Mama Africa: Zin in een originele avond? Ga eens langs bij Mama Africa en bestel de Springbok, doe daarna nog wat pub's in longstreet en het zal een leuke avond worden.
Kaappunt: een ander uiterste van Afrika , als je hier naartoe aan het rijden bent passeer je vele pinguins ( je moet wel stoppen) .. dit zijn ook leuke foto's!
Er zijn nog vele dingen die ik hier kan typen zoals: hou altijd je autosleutels bij de hand ( leg ze niet in koffer) , ga niet naar Tiger Tiger in Capetown, denk niet dat je op 1,2,3 altijd je weg kan vinden, weet dat het in Afrika ook kan regenen, ga niet in de Garden Appartements logeren, ga zeker eens langs bij restaurant den anker op de W&A Waterfront in kaapstad, ga eens golf spelen, ....
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Sponsored Links