water water en nog eens water

Okavango Delta Travel Blog

 › entry 4 of 14 › view all entries

We staan om 6 uur op en laden de truck in. Dan gaan we ontbijten en op weg naar de Okavango delta. De eerste stop zal Etsha 13 zijn. De plaats waar we lunchen en waar we overgaan op 4x4 jeeps. We komen aan in Etsha volgens plan en ontbijten. Echter direct na Etsha begint het water Dat is normaal niet. Dus kunnen de jeeps er niet bij, sterker nog er staat er onderweg eentje vast. Dus worden wij 6 toeristen, Josepg en Lesinda in een mokoro (uitgeholde boomstam) gezet. Maar met ons ook alles uit de truck. Dus 6 tenten, 8 matrassen, eten voor 4 dagen, drinken voor 4 dagen, pannen, borden, messen e.d. En dit alles in slechts 6 mokoro's In 1 mokoro passen 2 mensen en de mokoro driver (die steekt een stok in het water net als de gondeliers in Venetie) Dus je kan je wel voorstellen hoe dat eruit zag.

Het is slehts 13 km varen dus we doen er maar een ongemakkelijke 3,5 uur over. Wij komen redelijk vroeg aan maar de mokoro met de tenten en de meeste bagage is nergens te bekennen. Mijn bagage is gelukkig wel aangekomen. Heel gelukkig want 4 uur later blijkt een van de andere mokoro's omgekiepert te zijn dus van vrijwel iedereen is de bagage nat. Gelukkig sliepen we in hutten en konden de tenten nog fijn drogen!

We eten laat, want ook het eten lag ergens op de bodem van de delta (wel alles is uit het water gehaald overigens) en we gaan op tijd naar bed

Zaterdag 11 april

Na het ontbijt laden we alles weer in mokoro's en gaan we naar een van de eilanden in de delta Na 1,5 uur varen komen we op een eiland. Maar direct na aankomst blijken er ook 5 olifanten te zitten en dus gaan wij maar een eiland verder.

Dus na 2 uur kunnen we de tent opzetten op een eiland ergens in de Delta. Het eiland delen we niet met olifanten maar wel met nijlpaarden zal later blijken. En natuurlijk een heleboel slangen, kikkers, scorpioenen e.d.

In de middag maken er een wandeling, gaan we olifanten kijken. Helaas is een van de mokoro drivers bang voor olifanten dus komen we niet erg ver. Dan maar olifanten kijken door de verrekijker. De andere mokoro driver is bang voor nijlpaarden en dus zien we maar 1 nijlpaard en zelfs toen zat ik nog met mijn hoofd in het riet!!!

Aan het einde van de dag krijgen we lekker te eten. We gaan vroeg naar bed want het is hier koud in de avond.

Zondag 12 april.

Nijlpaarden waren ooit mijn lievelingsdieren maar nu betwijfel ik dat, haha. Er lag er een voor het eiland in het water en hij had behoorlijk lol. De halve nacht was ie bezig met eten, water spetteren en volgens mij had hij zelfs een glijbaan gemaakt! Want het was een groot gespetter. De familie olifant trompettert de hele nacht dus wij staan allemaal heel uitgeslapen op om 6 uur. We maken weer een tocht, zwemmen in de delta en zo besteden wij 1e paasdag. OVerigens wel met paaseieren dus die hoefde ik niet te missen.

Maandag 13 april

Weer een nacht vol muziek en gespetter, dus weinig geslapen. Kamp wordt neergehaald en we gaan met de mokoro terug naar het 1e kamp in de delta. De tocht was erg leuk, jammer alleen dat het riet je gezicht openhaalt en dat ik er dus nu nogal gehavent uitzie. Maar goed ben niet op vakantie om mooi te zijn. Ik heb een paar mooie foto's. Heb een tijdje een kikkertje op mijn hand waar ik met moeite een foto van kon maken (want het was mijn rechterhand!!!).

De middag doen we helemaal niks. Ik val in slaap op het zonnedek en wordt wakker van....apen!!! Nog niet eerder gezien dus dat was wel leuk.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Okavango Delta
photo by: Biedjee