1e dag

Windhoek Travel Blog

 › entry 2 of 14 › view all entries
Hier een verslagje van mijn eerste dag en de vluchten!

DE eerste vlucht ging lekker en sneller dan gepland waren we in London. Daar moest ik mijzelf 2 uurtjes vermaken maar aangezien het al een half uur naar de gate was, was de tijd zo voorbij. In de tweede vlucht zat ik naast een hele dikke mevrouw (ze had eigenlijk 2 stoelen moeten boeken). Deze was zo dik dat ze mijn halve stoel innam. Helaas was het vliegtuig helemaal vol dus ik kon niet ergens anders gaan zitten. Maar goed, we zaten in de lucht en ik had mijn plekkie redelijk gevonden. Dat duurde niet lang want daarna kwam hevige turbulentie. Heel erg balen want ik had net mijn eten. Wat best lekker was, maar jammer was dat ik de helft niet in mijn mond kreeg door de schokken. Rond 1 uur nederlandse tijd werd het weer rustiger en heb ik zowaar geslapen! Wel steeds korte stukjes maar al met al was ik pas tegen 7.30 echt wakker!!!
Op johannesburg ging het lekker Afrikaans. In nederland was mij vertelt dat ik mijn bagage moest ophalen, door de douane moest en dan de bagage weer afgeven. Maar dat vonden ze daar niet  nodig. Wel hadden ze een andere regel die ik niet wist. Je mag maximaal 4 batterijen per tas meenemen. Stond ik dan met mijn 4 batterijen in mijn fotocamera, 3 in de hoofdlamp, 1 in de reiswekker en dan nog genoeg reserve om de stroomvrije periode door te komen. Er stond zo'n dikke Afrikaanse en dus kwam ik mooi niet door de douane heen. Dus terug naar de British airlines balie om te vragen of ik mijn tas toch nog kon ophalen. Dat was niet mogelijk maar ze waren wel zo lief om aan andere passagiers te vragen voor mij 4 batterijen mee te nemen. Dus hebben 2 aardige Britten mijn reservebatterijen door de douane geholpen. Dan had ik er zelf nog teveel (7 ivp 4) maar dat kon wel. Nu stond er een andere douanier, gelukkig.
Dus al met al was ik nog net op tijd bij de gate. Boarden zou om 11.15 beginnen. Uiteindelijk werd dat 11.35 en moesten we ook nog tot 12.00 in de bus wachten voordat we naar het vliegtuig zouden gaan. Die eigenlijk om 12.00 moest vertrekken. Alle passagiers waren aan boord maar ze miste nog wat magazines en dus konden we pas om 12.30 weg!
Maar goed op Windhoek ging het allemaal heel snel en ik heb nu weer wat mooie stempels erbij gekregen. Nu ga ik even lekker in de zon (het is hier nu 26 graden en een kleine koele wind). Morgenvroeg ga ik op weg naar Botswana.
XX
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Windhoek
photo by: v10