ziek in Bangkok

Bangkok Travel Blog

 › entry 6 of 17 › view all entries

Een vrolijk onderwerp! Ik ben nu twee dagen in Bangkok en ook al twee dagen ziek (eigenlijk was ik dat in Nederland ook al, maar dacht steeds dat het wel snel over zou zijn als ik het negeerde). Ik heb een keelontsteking, en de daarbij behorende koorts. Gisteravond had ik een apotheek opgezocht en pillen gevraagd, vervolgens werd ik erg misselijk. Het is me nog niet helemaal duidelijk of die pillen ermee te maken hebben. Vanochtend vond ik het tijd worden voor serieuze actie, ik ben in Bangkok, maar voel me te ziek om de stad te bekijken! Vanochtend de taxi genomen naar het ziekenhuis, ook een ervaring op zich. Het ziekenhuis was erg groot en luxe, kunnen ze in Leeuwarden een voorbeeld aan nemen. Opvallend detail: er was een Mac Donalds in het ziekenhuis, mmm, gezond! Hebben ze dat in NL ook? Via allerlei balie's bereikte ik uiteindelijk de dokter, die me bekeek, bevoelde en 4 soorten pillen en een dagje rust voorschreef. Die ik al had gekocht, hielpen niet voor keelpijn volgens haar, maar ik moest ze vooral blijven gebruiken anders was het zonde voor mijn geld. Thaise mentaliteit zeker...

Gisteravond nog wel de buurt verder ontdekt. Het was erg moeilijk niet meteen alle kraampjes leeg te kopen, maar weet dat ik nog maar een heel klein stukje Thailand heb gezien en dat ik nog alle kans krijg souvenirs te kopen! Ook heb ik gisteravond nog een voetmassage genomen. Daarbij werden ook mijn benen, mijn rug, mijn schouders, mijn nek en mijn hoofd gemasseerd. Erg fijn.

Over het Thaise eten kan ik nog niet zoveel vertellen, omdat ik eigenlijk nog niets heb gegeten sinds ik hier ben. Daar zal vandaag wel verandering in komen. Groetjes!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Bangkok
photo by: Deats