Back in Chiang Mai

Chiang Mai Travel Blog

 › entry 10 of 17 › view all entries
Trekking: De slaapkamer

De afgelopen dagen heb ik een trekking gedaan, met een zeer internationaal groep: Colombiaans, Fins, Amerikaans, Zwitsers, Oostenrijks, Portugees, Nederlands, als ik nog iemand vergeet was ik waarschijnlijk niet zo onder de indruk van diegene. Over het algemeen een jong gezelschap op het Finse koppel na, maar die waren ook welkom, want ze spraken Zweeds en dus kon ik mijn Zweedse kennis trainen in de Thaise bush, jag heter Anna, hu mar du? Eerst gingen we raften. Wat is dat, vroeg heit al, daarom hier de uitleg. Met een bamboevlotje op het water dobberen, in de hoop wat watervalletjes tegen te komen. Omdat ik kon zitten, ben ik niet in het water gevallen, wat iets anders is dan droog gebleven. Het was rond het middaguur en veel Thai namen een break langs het water, en bleken als grote hobby te hebben de toeristen zo nat mogelijk te maken! Gezien de warmte was dat best lekker.

Trekking: Room with a view
Vervolgens weer terug in het busje en onderaan een berg gedropt. Een wandeling die ongeveer drie uren zal duren, stond in de folder, maar dat nam ik niet zo serieus natuurlijk. Maar ik ben in Thailand en hier krijg je waar voor het geld, de wandeling duurde dan ook zo'n vijf uren, berg opwaarts. Dat was...zwaar! Er waren twee gidsen, op zich genoeg zou je zeggen, maar toch is het me gelukt, samen met een paar groepsgenoten, te verdwalen. Dit omdat we tussen beide groepen waren beland, en groep 1 over een hek was geklommen? Wie verwacht dat nou?? Uiteindelijk zijn we maar gaan wachten, en kwam de gids ons redden. Met een omweggetje (inmiddels was het meer dan die 5 uren) uiteindelijk op de plaats van bestemming beland, een bergstam, Karen. Er hoort ook nog een kleur bij die naam maar dat ben ik even vergeten.
Trekking
White of Blue ofzo. Je zou het moeten kunnen zien aan hun kleding, maar die waren vooral vies. Back to Basic, was het vannacht. Slapen op een bamboevloer en geen elektra natuurlijk. Maar een avondje bij het kampvuur, onder de sterren op duizendnogwat meter hoogte, was een mooie ervaring. De dorpsbewoners die deze avond "dienst" hadden, wisten ons te vermaken met ingewikkelde denkspelletjes en gelukkig hadden ze in dit dorp ook wel bier en water, prima te doen dus, ook het slapen. Vandaag ben ik er achter gekomen dat de berg af wandelen meer mijn ding is dan de berg op, dus misschien is het een idee dat ze hier een paar kabelbaantjes aanleggen? Beneden aangekomen, achterin de jeep en bij een bamboehutje een welverdiende rijstmaaltijd genuttigd.
Trekking: Thaise schoonheid
Vervolgens weer in de jeep, naar de olifanten! Daar mochten we een uurtje op rondrijden, wat ik een erg leuk vond! Die van ons had geen chauffeur zoals de rest, maar een klein touwtje (voor de sier) naar de voorganger, die wel een begeleider had. De olifant voor ons had echter een eetverslaving, wat voor leuke taferelen zorgde, menig boompje zien sneuvelen onderweg, verbazend dat er nog bos over is in Thailand. Ik heb ook nog een Thaise naam gekregen, Malie, wie wil dit even checken want ik vertrouw het niet helemaal... Schijnt dat "mooi" ook iets ranzigs is in het Thais, dus vinden ze het erg grappig dat Nederlandse reizigers dit om de haverklap roepen.

Nu ben ik weer terug op mijn "thuisbasis", morgen ga ik echter ook vertrekken uit Chiang Mai.

Trekking: Hill tribe village
Morgenmiddag om 16u ga ik met de trein terug naar Bangkok, waar ik de volgende ochtend erg vroeg arriveer. Deze keer geen airco, want dat vond ik steenkoud! Vanuit Bangkok wil ik woensdag meteen doorreizen naar het Zuiden, een lange trip dus, maar ik verlang naar een tropisch eiland! Inmiddels is het 18.30u en de rest van de dag ga ik vooral niet zoveel doen. Lekker eten, relaxen...Volgens mij heb ik nu alles wat ik met jullie wil delen wel verteld, van Hisse hoorde ik dat ik meer lezers heb gekregen dus censureer mijn tekst natuurlijk wel steeds meer! Geniet allemaal van de regen, dan ga ik weer de warmte in!

ivanaalderen says:
He Malie!

Wat een spraakwaterval.. je vermaakt je lees ik. waar blijfen de pics?

gr,
Iva
Posted on: Feb 13, 2006
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Trekking: De slaapkamer
Trekking: De slaapkamer
Trekking: Room with a view
Trekking: Room with a view
Trekking
Trekking
Trekking: Thaise schoonheid
Trekking: Thaise schoonheid
Trekking: Hill tribe village
Trekking: Hill tribe village
Chiang Mai
photo by: Stevie_Wes