Rosario - Luieren, zwemmen en langs rivier wandelen

Rosario Travel Blog

 › entry 2 of 4 › view all entries
Fris begin van de dag: een lekkere duik in het zwembad op het dakterras!


De volgende ochtend in Rosario redelijk fit wakker geworden rond 9.00 lokale tijd en na een fors ontbijtbuffet een frisse duik in zwembad genomen. De rest van de dag niet veel verder gekomen dan het dakterras...

De vermoeidheid van alle geregel vooraf, de soms toch wel emotionele diverse afscheidjes en lange reis sloegen dan ook redelijk in als een bom, heerlijke suffe dag. Alleen door protest van mijn maag het hotel verlaten voor een mega-pizza voor een prikkie.

De volgende dag gelukkig wat meer energie; eerst naar het busstation om een busticket naar Mendoza te kopen voor ´s avonds en daarna terug naar het centrum. Begonnen bij het ´monumento nacional de bandera´, oftewel het nationale monument van de Argentijnse vlag.

9 april ben ik niet veel verder gekomen dan bovengenoemd zwembad en deze ligstoel op het dakterras op de 11e verdieping!
In het monument zelf is ook de allereerste Argentijnse vlag te zien, maar aangezien het inmiddels paasweekend was (de Argentijnen hebben de donderdag tm zondag vrij, maandag gewoon werken) was het gigantisch druk, dus dat gedeelte maar overgeslagen.

Daarna een heerlijke wandeling van een paar uur langs de brede ´Paraña´ rivier gemaakt (nee, geen piranhas :-); vanaf het centrum naar de Victoria brug zo´n 15 kilometer verderop. Onderweg relaxed hier en daar wat gegeten, gedronken en gelezen. Ronduit een superdag!

´S avonds mijn eerste verse vis gevangen (ok, in restaurant) en rond 20.00 de nachtbus gepakt naar Mendoza, zo´n 12 uur verderop.

Zie voor een impressie van Rosario onderstaande foto´s.

 

 

 

 

 


 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Fris begin van de dag: een lekkere…
Fris begin van de dag: een lekker…
9 april ben ik niet veel verder ge…
9 april ben ik niet veel verder g…
Snurk!
Snurk!
Rosario
photo by: LiLeBoo