Mendoza - Wijn proeven, fietsen en bustocht naar de hoge Andes

Mendoza Travel Blog

 › entry 3 of 4 › view all entries
Eerste bodega (wijnboer). Er zullen nog VELE volgen!


Met de nachtbus rond 8.30 aangekomen in Mendoza; heerlijk geslapen, ongelooflijk hoe luxe de bussen zijn, voor circa 28 euro een ´cama´ oftewel ´bed´ gereserveerd in de bus. Nog NET geen echt bed, maar scheelt weinig; stoel kan helemaal plat, is volkomen van leer en zit / ligt geweldig.

Even schrikken in het begin; het was nog steeds paasweekend en de eerste 3 hostels die ik had uitgezocht waren allemaal vol. Uiteindelijk plek gevonden in hostel dat een plekje in een slaapzaal (max 5 personen) vrijhad voor slechts 8 euro per nacht. Tevens kon ik gelijk mee met een bustourtje langs diverse bodega´s oftewijl wijnboeren voor circa 20 euro. Dus om 10.00 zat ik al aan mijn eerste wijntjes: comienza la fiesta!!!

Telkens voor de rondleidingen in het Spaans gekozen en de hele dag opgetrokken met een erg gezellig Argentijns stel, dus mijn Spaans alvast een goede boost gegeven.

Wauw, het is al 10.00 ´s ochtends: dringend tijd voor het eerste wijntje dus!!!
De lunch was ronduit schandalig lekker en extreem veel, naast alle hapjes ook nog eens diverse empañadas (deeghapjes gevuld zaken als kip, ham/kaas, groenten etc), risotto´s (gevulde rijstmaaltijd) en pasta´s gehad. Zie onderstaande foto´s voor een impressie!

Na alle wijntjes en vreetpartijen lag ik die dag dan ook extreem vroeg in bed (was zaterdagavond, en de meeste gingen stappen, maar door alle herrie gewoon heengeslapen).

De volgende dag een relax / studie dagje gehad; eerst een lokale krant gekocht en op die manier mijn Spaans verder proberen op te poetsen en daarna mijn Spaanstalige COPC kwaliteitsmanual doorgenomen. Het centrum bestaat uit 5 pleintjes die in dobbelsteenvorm (nummer 5) liggen, dus telkens op een ander pleintje zitten lezen en koffiedrinken.

FEESTMAAL !!!
 Erg relaxte en nuttige dag!

De avond was wat minder nuttig; in de lokale wijnproeverij aan de praat geraakt met een Venezueliaans stel en behoorlijk wat ´flights´ oftewel ´proefcombinaties´ geprobeerd: 5 verschillende (halve) wijntjes voor circa 6 euro. Na de nodige ´flights´ en wat speciale wijntjes richting hostel gestrompeld en in coma gevallen.

Gelukkig wel van te voren al mijn wekker gezet omdat ik om 7.30 een bustour naar de hoge Andes had geboekt. IETS minder gelukkig voor de andere 4 personen in de slaapzaal aangezien mijn ´Wake Up Tune´ het nummer ´Chop Suey´ van ´System of a Down´ is, waar ik de eerste 10 minuten doorheengeslapen heb :-)  Oh well....

Behoorlijk katerig dan ook in de bus gestapt, maar door schitterende landschap werd ik al vrij snel wakker.

Vlakbij de hoogste berg van Latijns Amerika, de Aconcagua (7000 meter)
De tour ging tot aan de Chileense border, via onder andere een stuwmeer, ski-resort, de hoogste berg in Latijns Amerika (Aconcagua - 7000 meter), een inca brug, warmwaterbaden tot aan een Christusbeeld op 4000 meter hoogte aan de Chileense grens. ECHT een ongelooflijk apart landschap. De rit naar 4000 meter met het busje was ronduit lijp te noemen door het slingerige modderpad met veel tegenliggers. De buschauffeur had dan ook hilarische namen voor de diverse extreme bochten zoals ´de slingerschijt´, de ´madre mia´ en de ´toiletbril´. Erg mooi dagtochtje in ieder geval, die tot 19.00 ´s avonds duurde.

De dag daarna weer tijd voor actievers: een moutainbike gehuurd en een flinke tocht gemaakt langs een aantal wijnboeren (en 1 olijfboer :-).

Oh nee! Geen goed moment om ´let´s play chicken te spelen!´. Deze bocht wordt ook wel de ´Asiento de Baño´ genoemd, oftewel de ´Toilet Bril´. (bij stuurfoutje chauffeur stuit je een paar honderd meter naar beneden :-)

Onderweg een gezellig clubje tegengekomen; 2 stelletjes van respectievelijk Australie en Nieuw Zeeland, waarmee ik de rest van de dag opgetrokken ben. Deze waren beide bezig aan een reis door Latijns Amerika van 4 maanden, dus o.a. wat ervaringen uitgewisseld en met name WEER veel wijntjes uitgeprobeerd!

´S avonds via Internet een busticket gekocht voor de nachtbus de volgende nacht naar Buenos Aires. Overdag lekker gerelaxed bij het zwembad van het hostel (yep, nog steeds die voor 8 euro per nacht!) en mijn Spaanstalige kwaliteitsmanual verder doorgenomen.

Zie voor een impressie van Mendoza, fietstochtje en tourtje naar de Chileense grens onderstaande foto´s!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Eerste bodega (wijnboer). Er zulle…
Eerste bodega (wijnboer). Er zull…
Wauw, het is al 10.00 ´s ochtends…
Wauw, het is al 10.00 ´s ochtend…
FEESTMAAL !!!
FEESTMAAL !!!
Vlakbij de hoogste berg van Latijn…
Vlakbij de hoogste berg van Latij…
Oh nee! Geen goed moment om ´let…
Oh nee! Geen goed moment om ´let…
Test 2
Test 2
Test 3
Test 3
Mendoza
photo by: montecarlostar