Leaving Amsterdam

Amsterdam Travel Blog

 › entry 4 of 6 › view all entries
Platfrom Amsterdam Central Station
English version will follow as soon as translated.


(Dutch version)

Een prettige bijkomstigheid van een reis met een nachttrein, zeker de heenreis, is het tijdstip van vertrek. Gewoonlijk rond de vroege avond, dus kan je ontspannen je spullen inpakken, nog wat laatste dingetjes regelen.

Manlief had een vrije middag genomen, om ons naar de pont te brengen. Zo voorkwamen we eventuele vertraging vanwege het werk aan de Noord-Zuidlijn bij de IJ-tunnel als we met de bus hadden gegaan. Tien over vier op de pont, dus al voor half vijf op het perron, onze trein zou aan de oostkant van het perron vertrekken, we zijn daarom maar meteen aan die kant gaan zitten, onder de overkapping vandaan lekker in het zonnetje. Omdat we nog ruim een half uur hadden voor onze trein zou vertrekken besloten we om de rugzakken wat lichter te maken door een banaantje te eten als gezonde snack.
Our total of 2 little bagpacks
(Tja, en wat doe je met de schil? Netjes op het perron draperen en wachten tot er iemand op trapt en dan gauw een foto nemen? Nee toch! Netjes in de vuilnisbak!)
Lekker in het zonnetje zitten te kletsen, en de tijd gaat zo zoetjes aan voorbij. Maar om 10 voor vijf stond er nog steeds geen trein op het perron... blijkt dat ie aan de westkant van het perron staat, in plaats van perron 11b was het dus 11a, grr... stond het weer eens verkeerd op de informatieborden. Dit blijkt alvast een voorproefje van de infovoorziening de komende dagen.

Goed, wij dus de rugzakjes gepakt, en aan de wandel naar de andere kant van het perron, toch gauw een minuut of 4 lopen voordat we eindelijk bij ons rijtuig waren, ook weer helemaal onder de overkapping vandaan. Want wij stappen pas in wanneer wij het juiste rijtuig hebben gevonden, dat scheelt een heleboel gemanouvreer binnen in de trein.
Hmm... I wonder who dropped that on the platform??
Je hebt altijd mensen die dat (nog) niet weten en met hun koffers de halve trein door moeten....
Het was rustig in het rijtuig, niet de verwachte drukte van mensen die hun coupe niet kunnen vinden of problemen met het wegzetten van de bagage hebben. En in onze coupe was het helemaal ruim, wij waren de enige passagiers.
Met een kwartier vertraging vertrokken we, en al gauw kwam de conducteur/steward voor onze tickets en identificatie. Meteen even gevraagd of we de enige passagiers zouden blijven in deze coupe, maar nee, in Keulen zouden er twee mensen bijkomen, en in Frankfurt nog eens twee. Dat betekende de eerste drie uur dus rust en ruimte ;)

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Platfrom Amsterdam Central Station
Platfrom Amsterdam Central Station
Our total of 2 little bagpacks
Our total of 2 little bagpacks
Hmm... I wonder who dropped that o…
Hmm... I wonder who dropped that …
Ah... someone smart puts it in the…
Ah... someone smart puts it in th…
Amsterdam
photo by: pearcetoyou