Selamat Datang!

Penang Travel Blog

 › entry 4 of 6 › view all entries

Hier zijn we weer! Na een paar dagen afzien, zitten we nu te chillen in Penang, een eiland voor de westkust van Maleisie. Zijn alweer een paar dagen verstreken, en we hebben Thailand goed afgesloten (we missen Thailand een beetje). De laatste avond hadden we de scooter nog, en daarmee zijn we langs de kust van Thailand gereden, ook al rijd je dan niet letterlijk 'langs de kust', 'door de bergen' is een betere benaming. Maar we zijn erachter gekomen dat het een must is om in Thailand een scooter te huren. Voor slechts enkele euro's heb je een dag lang warme wind in je gezicht, en de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt (als het weer het toelaat..) We zijn met de scooter naar Katong Beach gegaan, ten zuiden van Patong Beach.

Heel mooi strandje, maar oh-oh, wat kwam daar boven de bergen aanzetten? Een hele grote boze wolk, dus gauw weer op de scooter gaan zitten en wegrijden. We hielden het droog, maar in de verte schoten bliksemflitsen de zee in, wel heel spectaculair! Onderweg terug kwamen we nog een baby-olifant tegen, die reclame stond voor het olifantenpark erachter. Banaantjes gekocht en gevoerd (een zwerfhond wilde ook een banaantje, wat die ook kreeg), maar die olifanten zijn echt bijzondere beesten.

De volgende ochtend om 8h een vlucht naar Kuala Lumpur, met AirAsia. Top! We kwamen wel een beetje gaar aan (5 uur 's ochtend op, geen genade!) En in de hitte van die stad op zoek gegaan naar een auto om te huren. Na Avis die helaas geen goedkope auto's meer had naar Hertz gegaan, en daar een Proton gehuurd.

Taman Negara
Daar rijd trouwens half Maleisie mee, met Proton. Fijne auto met een leuke alarminstallatie die we helaas nog steeds niet doorhebben, en dus elk gewenst moment begint te loeien. Eerst zijn we Kuala Lumpur ingegaan, op zoek naar een plaatsje om te eten. Niet 1-2-3 gevonden, terwijl we wel genoeg zagen toen we met de taxi Kuala Lumpur inreden. Daarom maar een megagrote shoppingmall ingegaan (winkelen stilt de honger?) maar ook in het winkelcentrum helaas pindakaas: alle kleding, elektronica en cosmetica is even duur als in Nederland, zoniet duurder. Goed, als superverwende jongeren waren we het toen zat, en namen we de auto maar richting Taman Negara, het grootste nationale park in Maleisie. Dit park is 130 miljoen jaar oud en zon 4000m2. We hebben het niet in 1x gereden (ongeveer 5 uur rijden vanaf Kuala Lumpur, we vertrokken rond 16.
00h), en hadden op de helft een hotel genomen in Betong. Geen ramen maar verder wel degelijk hotel (vooral voor die prijs). 's Ochtends vroeg weer verder, Kas reed (je moet hier 23 zijn) en ik was de TomTom. Helaas had de TomTom soms wat kuren, maar we zijn er heelhuids gekomen. Meteen Taman Negara met onze slippertjes ingedoken, en flink wat gelopen door de jungle. En het is echt prachtig daar. Na de nodige aapjes, eekhoorns en insecten gezien te hebben, kwamen we uit bij een rivierstrandje. Je waant je echt in Jurassic Park, en je wacht tot Tarzan voorbij komt slingeren.

De volgende dag begonnen we vroeg in de ochtend met een boottochtje de rivier op van Taman Negara, wat erg leuk was maar tegelijk ook wel geldflikkerij, want hij was tamelijk snel uitgevaren.

Hij liet ons nog wel zwemmen in de rivier, waar het heel diep was en de stroming erg sterk, het was dikke fun. Proberen als een held tegen de stroming in te zwemmen om het daarna maar op te geven en je een beetje af te laten drijven. Daarna moesten we verder, maar we hebben achteraf toch een beetje spijt dat we niet dieper de jungle in zijn gegaan, dus maleisier-gangers die nog gaan, doe dat wel! Toen we de omringende jungle van Taman Negara uitreden zagen we met pijn in ons hart de meest mooie en exotische dieren aangereden langs de weg liggen. Civitcat zijn we meerdere keren tegengekomen, een aapje, een wasbeerachtig beestje en een platgereden slang. Best naar, het was ook zo'n mooie omgeving.
We zijn in 1x doorgereden naar Cameron Highlands, waar we 's avonds uitstapten in.
. kou. De Cameron Highlands liggen op zo'n 1600-2000m hoogte, en het is daar echt koel en nat, een soort Nederland dus. Temperatuur komt daar nooit boven de 24'C, en nooit onder 10'C. Ze verbouwen daar vanalles, vooral producten die we ook in Nederland kennen. Thee, orchideeen, aarbeien en honing zijn we het meest tegengekomen. We hebben ook ontelbaar veel aardbeienshakes gedronken, onder het mom van: 'het is goed voor je'. Vanochtend hebben we echt een theeplantage bezocht, en de geur die daarvan afkomt, heerlijk! Daarna weer door de bergen naar de westkust, Penang. Als we heel eerlijk zijn, zijn de dorpjes hier (ook de grotere) niet echt geschikt voor een bliksembezoek, bijv. om wat te eten. Om 'even snel' wat lekkers en/of schoons te vinden, is hier moeilijk.
Hmm zal ik een foto maken..
Veel armoede en verschoten huizen, en veel gefrituurd en doorgebakken voedsel. Vandaag zijn we bijna juichend de MacDonalds ingerend (avonturiers pur sang!) en hebben ons eerste westerse maaltje genuttigd. Vanavond ook maar meteen italiaans erachteraan, zodat we morgen weer opgeladen zijn voor een week rijst met kip.

 

Helaas nog steeds geen foto faciliteiten hier, we zijn stom genoeg het kabeltje vergeten en in Thailand hadden we de mazzel dat ze een geheugenconverter hadden. Hopelijk kunnen we morgen wat vinden ! :)

sjon23 says:
naise xx sjon,jah ik loop een btjke achter mt lezen...internet op korsau is helemaal rustig swa!hahaha
Posted on: Mar 11, 2009
Sheungg says:
Hahaha ik moest wel even lachen bij het stukje over de theeplantage, moest terugdenken aan het feit dat ik dacht dat je met koude kraanwater thee ging zetten :P

Het klinkt echt prachtig, wel heel erg veel moois daar!

Ik mis de foto's!

Btw, je haar zat op de foto's in phi phi echt prachtig, heel erg beachy :P Love it!

Posted on: Mar 07, 2009
gerardak says:
Hoi hoi, wat een verslag zeg, heerlijk om dat even op je gemak te lezen, denk wel dat je met de taman negara omtrek 40000m2 bedoelde he? ipv 4ooom2, leuk trouwens om met de scooter rond te rijden, wel voorzichtig blijven he?.Begrijp ik goed dat Thailand jullie toch meer aanspreekt dan Maleisie?Waarom is dat dan, is het niet heel erg te vergelijken met elkaar?, of raak je aan alle natuurschoon al een beetje gewend?.Lijkt me misschien wel een goed plan, om ook ergens een poosje te blijven, voor je rust en dan kun je het een beetje in je opnemen, je hoeft niet alle landen in 3 weken te zien toch?een dagje strand met cocktailtjes, en kijken naar de ondergaande zon is ontzettend fijn hoor, (ik spreek uit ervaring),Ps:dit was maar een tip hoor, geniet lekker en we zijn benieuwd naar de fotos, liefs mam,x
Posted on: Mar 05, 2009
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Taman Negara
Taman Negara
Hmm zal ik een foto maken..
Hmm zal ik een foto maken..
Ja!
Ja!
Beide gefascineerd door het water …
Beide gefascineerd door het water…
Visje in Taman Negara
Visje in Taman Negara
Boot en zwemtrip Taman
Boot en zwemtrip Taman
Helaas..
Helaas..
Zonde, dit had ook een stukje oerw…
Zonde, dit had ook een stukje oer…
Theevelden
Theevelden
Doorweekt genieten van een kopje C…
Doorweekt genieten van een kopje …
Tempel bij Taman
Tempel bij Taman
Stranden zijn niet verkeerd..
Stranden zijn niet verkeerd..
Penang
photo by: Aurora78