Via mooie kustweg naar het noorde van het Zuider eiland.

Abel Tasman Travel Blog

 › entry 15 of 16 › view all entries
Christ Church Cathedral in Nelson.

We staan om 07:00 uur op, want we krijgen om 08:30 ontbijt en daarna willen we zo spoedig mogelijk de baan op. Pa gebruikt de föhn van het motel om zijn schoenen te drogen. Trudy zegt dat hij er vaker naar moet kijken maar hij hangt de föhn er gewoon in en kijkt nergens meer naar. Als we zitten te eten beginnen we langzaam een plastic-lucht te ruiken. Al snel blijkt dat het opzetstuk van de föhn is gaan smelten en aardig vervormd is. Of wij dat even kunnen regelen, want hij kent geen engels. Bij het uitchekken vermeld we het eerlijkheidshalve, zodat we eventueel voor de schade kunnen betelen, maar ook hier weer prevaleert de Kiwi-mentaliteit: “We’ll consider it regular wear and tear” zegt de dame.

Historic south street, het oudste straatje van Nelson.
We bedanken haar voor de goede zorgen en gaan op pad. We rijden eerst nog even naar een paar Maori beelden waar we gisteren langs zijn gewandeld toen we geen foto’s meer konden maken en gaan dan de SH1 op richting Blenheim. Tot Blenheim gaat het soepel, pa rijdt, ik navigeer en Trudy doezelt op de achterbank. In Blenheim zelf aangekomen blijkt het stadje veel meer straten (en zelfs rotondes!) te hebben die helemaal niet op mijn kaart staan. Trudy snapt het probleem niet, (gewoon de hoofdweg blijven volgen), zij heeft al 2 weken met deze kaarten ons genavigeerd. Trudy navigeert ons met behulp van de kaart in de Lonely Planet, weer de goede weg op. Even later zitten we in een volgend dorp aan de cappuccino. Dit keer is het een grote sportbar, waar we de enige klanten zijn op dit moment, m.
Houten beeld dat vader lucht en moeder aarde moeten voorstellen.
u.v. een kerel die een pint bier bestelt (om 10:45 s’morgens!) We stoppen in Nelson voor de lunch, bij de Burger King dit keer, want ik heb zin in een hamburger. Alles is hier 40 tot 50% goedkoper dan in Nederland. Na het eten lopen we het stadje in (ik heb toch voor 2 uur parkeren betaald, 50 dollarcent per uur). We bezoeken de Christ Church Cathedral in Nelson, die ons wat tegen valt. Het glas in lood ramen zijn wel mooi, waar verder ziet de oude kathedraal op de oude foto’s er een stuk mooier uit dan nu. We gaan op zoek naar het oudste straatje van Nelson met de nog originele houten huisjes, dat wel erg mooi is, maar we moeten wel vanuit de juiste positie foto’s maken, anders bedreven de moderne auto’s het plaatje.
Zonsondergang in Abel Tasman Natinol Park.
Onderweg naar Marahau doen we even boodschappen voor morgen en we komen uiteindelijk om 16:30 daar aan. We zorgen dat we snel ingeburgerd zijn en gaan dan eten bij Pack Café. Voor we daar aankomen, komen we nog eerst langs een “kunst werkplaats” die we bezoeken en waar hele mooie groten houten beelden staan. Na het maken van wat foto’s en een donatie gaan ze dan eindelijk in het daartegen over gelegen Pack Café eten waar Tonight’s Special Wild Rabbit is. Als we dit met zijn drieën besteld hebben, wordt de special uitgeveegd op het schoolbord of te wel OP!! Het is een goed bord vol met groenten en zo, en is dus mooi genoeg. Na het eten lopen we een eind het Abel Tasman National park in en laten we ons verrassen door het klein wild dat overall zit hier. Waar je ook kijkt overal zie je wel iets van leven. We zijn pas tegen donker terug bij de Lodge en gaan nog even buiten zitten en dan douchen en naar bed.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Christ Church Cathedral in Nelson.
Christ Church Cathedral in Nelson.
Historic south street, het oudste …
Historic south street, het oudste…
Houten beeld dat vader lucht en mo…
Houten beeld dat vader lucht en m…
Zonsondergang in Abel Tasman Natin…
Zonsondergang in Abel Tasman Nati…
Maori kunst in Kaikoura.
Maori kunst in Kaikoura.
Ronnie onder de Maori kunst in Kai…
Ronnie onder de Maori kunst in Ka…
Maori kunst in Kaikoura.
Maori kunst in Kaikoura.
Maori kunst in Kaikoura.
Maori kunst in Kaikoura.
Maori kunst in Kaikoura.
Maori kunst in Kaikoura.
Stadsbeeld Nelson.
Stadsbeeld Nelson.
Oudste straatje van Nelson.
Oudste straatje van Nelson.
Oudste straatje van Nelson.
Oudste straatje van Nelson.
Kunst.
Kunst.
Kunst.
Kunst.
Kunst.
Kunst.
Abel Tasman
photo by: Morle