Een rustige dag.

Queenstown Travel Blog

 › entry 8 of 16 › view all entries
Heerlijk, 2 kopjes koffie en een warme chocolademelk.

Vandaag slapen we uit, we staan pas om 07:30 op. We gaan op ons gemak ontbijten, dit in tegenstelling tot een groep Amerikanen, die hun eten naar binnen proppen en dan haastig naar hun touringcar dribbelen, omdat deze op het punt van vertrekken staat. Het valt op dat het personeel bij de receptie van de Village Inn erg vriendelijk is en dat de 2 meiden 10 meter verderop in het restaurant van het hotel er vandaag beduidend minder zin in hebben. Ook word er slecht aangevuld en als we vragen of er nog wat yoghurt is, kijken ze niet echt vrolijk. Na even wachten krijgen we het wel. We laden de spullen in en terwijl pa nog wat foto’s maakt rijd ik de wagen naar voren om de sleutel in te leveren.

Lake Wakatipu.
Als ik terug moet zetten, omdat er een bus door moet, rijd ik mijn vader bijna uit zijn schoenen die plotseling in mijn dode hoek staat. Gelukkig gebeurt er niet echt iets. We hebben vandaag geen geplande stops onderweg. We drinken alleen halverwege een keer koffie in een roadside café, en de bakken koffie zijn hier net badkuipen zo groot. Als ik voor Trudy een “hot coco”bestel kijkt de man me aan als of hij water ziet branden en vraagt hij me of ze dat nog maken tegenwoordig. Op een plaat aan de muur staan de soorten koffie die verkrijgbaar zijn en onderaan staat “hot chocolate”, als ik de man hierop wijs, zegt hij:’Ja, dat heb ik wel, maar Hot Coco is van echte cacao en dus veel donkerder, dat kregen de kinderen vroeger!”. Na deze bewogen koffiestop rijden we verder om alleen even te stoppen bij het eindstation van de Kingston Flyer in Fairlight, maar de oude locomotief staat er niet, dus rijden we meteen weer door.
Arrowtown.
We zijn nog geen 5 minuten aan het rijden of ik zie in de verte ergens halverwege de vlakte die onze snelweg doorkruist, een witte rookpluim aan de horizon. Dit is de klassieke stoomtrein die tegenwoordig toeristen op en neer rijdt tussen Kingston en Fairlight. Helaas komen we niet dicht genoeg bij voor een goede blik op het oude trekpaard. Het laatste stuk rijden we langs Lake Wakatipu en doordat de weg met de kustlijn mee kronkelt schieten we minder snel op dan in het begin, maar we zijn toch al voor 12:00 uur bij het hotel (Garden Court). Onze kamer is nog niet klaar en omdat het weer een klein beetje is gaan regenen, rijden we eerst naar Arrowtown om daar het oude centrum te bekijken. We wandelen daar wat rond en maken wat foto’s van de oude huisjes. Als ik het voor het zeggen had dan voerde ik hier een voetgangerszone in, want de auto’s aan de kant van de straat doen afbreuk aan de authentieke sfeer die hier ondanks de commercie nog steeds hangt.
Het chinees gedeelte van Arrowtown.
We eten in de auto op de parking ons brood op en rijden dan een paar honderd meter naar de parkeerplaats bij de restanten van de oude chinees goudzoekernederzetting. We wandelen hier rond, bekijken de huisjes en lezen de borden met achtergrondinfo. Hieruit blijkt dat deze mannen huis en haard in Zuid-China verlieten om hun jaarsalaris van 14 Nieuw Zeelandse Pond (in 1860) te verruilen voor de goudzoekers opbrengsten van 77 NZ£ per jaar. De mannen werden buiten gesloten door de Nieuw Zeelanders en leefden in armoedige huisjes in volledige Chinese nederzetting. Als we terug in Queenstown zijn checken we in en komen er dan achter dat een van ons op een bedbank moet slapen. Mijn vader doet hier helemaal niet moeilijk over, maar ik vind het wel vervelend.
St Peters Church.
We drinken op ons gemak een paar bakken koffie in ons luxe appartement, dat voorzien is van alle gemakken, tot en wasmachine toe. Trudy maakt hier meteen dankbaar gebruik van en zet meteen een toer was aan. We wandelen de stad in en gaan op zoek naar St Peters Church, dat volgens Lonely Planet erg de moeite waard moet zijn, en dat is het ook, allen word op dit moment geoefend voor een klassiek concert met viool, cello en piano, dat vanavond opgevoerd gaat worden en mogen we nu geen foto’s maken. We blijven even zitten luisteren, want ze spelen erg goed. We zetten het kerkje van buiten op de foto en lopen dan door naar William’s Cottage, het oudste huis in Queenstown. We lopen de Queenstown tuinen in die aan 3 kanten omgeven zijn door water en waar gigantische bomen staan, waaronder de Noord Amerikaanse dennen met een omvang van zeker 6 meter.
De oude stoomboot TSS Earnslaw.
We genieten van het uitzicht op het meer en de bergen en zien de oude stoomboot TSS Earnslaw de haven in stomen, ook weer vol met toeristen natuurlijk. Er komen jetboats voorbij en mensen aan parachutes achter speedboten. Er is van alles te zien. In de tuinen zien we een raar soort vuurkorven op een paal die voor groot gedeelte uit kettingen bestaan. We hebben geen idee wat het voor moet stellen. Maar bij navraag aan een local blijken dit de hole te zijn waar de frisbeegolvers hun frisbee tegenaan dienen te gooien. We gaan eten bij Speight’s Ale House en het eten is goed en iets meer dan gisteren in Te Anau. Als dessert neem ik een ijsje met een sausje waar Speight’s bier in verwerkt is en het smaakt verrassend goed. Na het eten doen we nog even boodschappen en dan lopen we terug naar het hotel. Trudy hangt nog even de was op, maar om er voor te zorgen dat alles morgenvroeg droog is, zet ze er een grote ventilator voor. De rest van de avond houden we lekker ons gemak.

TrudyNRonnie says:
Was inderdaad lekker, maar niet moeilijk te vinden, als je weet hoe je het moet vragen (zie tekst hier boven);-)
Posted on: Apr 04, 2009
Anouksreizen says:
Echt lekkere warme chocomel is heel moeilijk te vinden in NZ.
Posted on: Apr 01, 2009
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Heerlijk, 2 kopjes koffie en een w…
Heerlijk, 2 kopjes koffie en een …
Lake Wakatipu.
Lake Wakatipu.
Arrowtown.
Arrowtown.
Het chinees gedeelte van Arrowtown.
Het chinees gedeelte van Arrowtown.
St Peters Church.
St Peters Church.
De oude stoomboot TSS Earnslaw.
De oude stoomboot TSS Earnslaw.
Arrowtown.
Arrowtown.
weegschaal om het goud mee te wege…
weegschaal om het goud mee te weg…
Het chinesche gedeelte van Arrowto…
Het chinesche gedeelte van Arrowt…
Het chinees gedeelte van Arrowtown.
Het chinees gedeelte van Arrowtown.
St Peters Church.
St Peters Church.
Williams Cottage . Het outste huis…
Williams Cottage . Het outste hui…
Queenstown Gardens.
Queenstown Gardens.
Uitzicht vanuit de Queenstown Gard…
Uitzicht vanuit de Queenstown Gar…
Queenstown Gardens.
Queenstown Gardens.
Uitzicht vanuit de Queenstown Gard…
Uitzicht vanuit de Queenstown Gar…
Queenstown
photo by: genetravelling