Cadeautjes?

Owaka Travel Blog

 › entry 5 of 16 › view all entries
Baldwin Street, het volgens het Giness Book of Records steilste straatje ter wereld.

Trudy is vandaag jarig en als ze nog voor 7 uur bij me komt liggen zing ik fluisterend het ‘lang zal ze leven’ voor haar (we hebben de afgelopen 2 nachten apart geslapen zodat ik diagonaal in de te korte twijfelaar kon liggen, er waren toch 3 bedden). Na het ontbijt mikken we alles in de auto. Net als we de kamer dicht getrokken hebben krijgt Trudy op de gang ook felicitaties van pa. We rijden naar Baldwin Street, het volgens het Guiness Book of Records steilste straatje ter wereld waar we met de auto tegen op rijden en even een flauwe foto maken. Trudy schrikt even omdat ik met de auto stop op dit steile stuk. Als we weer beneden zijn en staan te kijken welke kant we op moeten, komt er een bus toeristen aan en begint het te regenen.

The Orgonpips
We gaan nu op zoek naar The Organ Pipes en vinden het begin van het voetpad aan een klein parkeerplaatsje. Het is een mooi wandelingetje van een klein half uur naar de basaltstenen rotsen waarvan de meeste zijn omgevallen, maar er staan er nog een aantal overeind en die lijken op de buizen van een orgel. We rijden nu over de Southern Scenic Route naar The Catlins en stoppen in Milton even om boodschappen te doen. Na een hele tijd rijden zijn we net voor 12:00 bij Nugget Point, een cliff met een vuurtoren waar diep onder ons de zeehonden fijn spelen. Toon wil natuurlijk weer overal met zijn neus boven op zitten en staat te dicht bij de afgrond. Hij schuift een kleine meter naar beneden, maar door zijn eigen snelle reactie pakt hij wat gras vast en door snelle reactie van Trudy die Toon bij zijn arm grijpt, valt het nog allemaal mee.
Nugget Point
Trudy kan het niet laten en zegt dat ze hem al vaak genoeg gewaarschuwd heeft, en dat ze dat niet meer doet, want hij is geen klein kind. Ze denk dat hij wel genoeg geschrokken is en dat dit beter helpt dan haar waarschuwingen. Het is nog steeds pokkenweer, maar er zijn meer toeristen die, net als wij, stug doorgaan met hun programma. Terwijl we bij Nugget Point geparkeerd staan eten we onze lunch en rijden dan een stukje naar de hide om Yellow Eye Penguins te spotten, maar terwijl Trudy een pitstop maakt, spreek ik mensen die van de hide afkomen en er schijnen momenteel geen pinguïns te zien te zijn, dus rijden we door naar Jack’s Blowhole. We moeten over aardig wat kilometers gravelweg voor we er zijn. Het laatste stuk moeten we lopen, maar op weg er naar toe zijn we Toon kwijt.
Nugget Point
Hij is eigenwijs en loopt over de weg waarvan we niet weten waar hij uitkomt. Wij volgen de wandelroute door schapenland en bij het einde staat Toon op ons te wachten. Hij heeft geluk dat de wegen bij elkaar uitkomen anders had hij helemaal terug kunnen lopen of waren we hem helemaal kwijt geweest. Jack’s Blowhole en omgeving zijn de moeite waard ondanks dat het eb is en het water op het moment niet zo hard tekeer gaat in het gat van 55 meter diep, dat 200 m van de zee ligt. We wandelen weer een klein half uurtje terug naar de auto over het nieuwe, mooi aangelegde pad waar Toon over gekomen was (het is wel makkelijker lopen), en gaan (nog steeds in de regen) rijden naar Cathedral Caves, die een stuk voorbij ons overnachtingsadres (waar we om 15:00 uur langs komen) ligt.
Jack’s Blowhole
We komen om 15:45 uur aan en hebben dan tot 16:30 voordat we weer weg moeten zijn omdat de slagboom dan dicht gaat. Het is 20 minuten flink doorstappen en als we beneden zijn komt het tij al zo ver dat ik bijna een keer natte voeten krijg. We komen aan bij de spectaculaire 30 meter hoge Cathedral Cave. De grotten zijn uitsluitend 2 uur voor en na eb toegankelijk. We zijn om 16:30 weer boven, flink bezweet na de pittige wandeling over het schitterende bospad en gaan weer op weg terug naar de Farmstay. De eigenaren Helen-May en Alen staan op het punt naar een verjaardag te gaan van iemand die 50 word, maar ze laten ons eerst het huis zien. Toon heeft een twee persoons slaapkamer met eigen badkamer met douche en bad en wij hebben ook een 2 persoons slaapkamer met eigen badkamer met douche en eigen huiskamer.
Cathedral Caves
Trudy maakt meteen van de gelegenheid gebruik en vraagt of ik een cadeautje heb voor haar verjaardag, anders ben ik haar cadeautje. Op dat moment komt Toon vrolijk binnen wandelen en komt in onze huiskamer zitten. Trudy vraagt vriendelijk of Toon in een van de 3 gemeenschappelijke huiskamers wil gaan zitten, maar dat vind hij niet zo gezellig. Om Toon toch een beetje bezig te houden gaan we maar naar Purakaunui Falls wandelen. Trudy wil met de auto, want dan hebben we daarna nog wat tijd voor ons samen voordat we gaan eten, maar pa gaat liever te voet, omdat nu net (voor het eerst vandaag) de zon is gaan schijnen. Als we terug komen begint het al te schemeren en zijn de andere gasten er al. Het blijken ook Nederlanders (Niels en Diane op huwelijks reis) te zijn, die ongeveer dezelfde reis maken dan wij, maar dan van Noord naar Zuid.
Purakaunui Falls
Als de eigenaren thuis zijn gaan we al snel aan tafel. Niels en Diane hebben al onderweg gegeten bij en tankstation en hebben niet zo’n honger. Wij ruilen van het voorgerecht onze bordjes snel met die van hen want dan lijkt het of zij het ook op gegeten hebben en wij hebben het dubbel. Ze weten niet wat ze missen, het voorgerecht met gerookte zalm is echt heerlijk. Ook het door Helen-May gemaakte diner smaakt erg goed. Bij het toetje dat we krijgen zitten kruisbessen. Iets wat we al in geen jaren meer heb gegeten en wat Trudy doet denken aan vroeger bij opa en oma. We buurten tot 22:45 uur over van alles en nog wat, soms in het Nederlands maar het meeste in het Engels. Het wordt mij nu ook duidelijk waarom Trudy gistenen avond niet mee ging, want dan hadden we nog iets voor haar kunnen kopen in de 24 uurs winkel, want ze had ook al verjaardagskaarsjes van thuis uit ingepakt in mijn tas. Blijkt maar weer dat ik een echte man ben; ik snap geen hints.... Als we gedoucht hebben is Trudy zo moe dat ze meteen in slaap valt. Ik val om 00:30 om na wat schrijfwerk. Jammer dat ik Trudy geen cadeautje heb kunnen geven.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Baldwin Street, het volgens het Gi…
Baldwin Street, het volgens het G…
The Orgonpips
The Orgonpips
Nugget Point
Nugget Point
Nugget Point
Nugget Point
Jack’s Blowhole
Jack’s Blowhole
Cathedral Caves
Cathedral Caves
Purakaunui Falls
Purakaunui Falls
Owaka
photo by: TrudyNRonnie