I want to ride my bycicle

Nha Trang Travel Blog

 › entry 15 of 34 › view all entries
White Buddha
***English version to come soon***

Heb net meer dan een half uur zitten typen toen de elektriciteit uitviel... Dat is hier niets nieuws in Vietnam maar ben dus wel heel mijn tekst kwijt :( Ik begin opnieuw maar weet niet of ik tijd genoeg ga hebben om alles over te doen.

Heerlijk geslapen deze nacht. Gisteren was ik zo moe en verbrand dat ik om 8uur al in tslaap gevallen ben en ik heb super vast geslapen tot half 9 deze morgen. Heeeeel op t gemak opgestaan en daarna ontbeten in hetzelfde restaurantje als waar ik gisterenavond gegeten had. Die mensen zijn echt zo vriendelijk en ze herkenden mij nog. Dat vind ik altijd fijn. Het is ook een leuke bar omdat er veel mensen komen die ook alleen reizen, en dan val je toch net iets minder op en heb je steeds iemand om tegen te praten.
View over Nha Trang
Want sinds Ho Chi Minh ben ik het even niet meer gewoon om alleen te eten. Vanochtend zat er een Amerikaan die met handen en voeten aan de ober aan het uitleggen was dat hij een swastika gezien had op een poort aan de haven en graag zou willen weten wat dat te betekenen had. Ik moest even aan Fawlty Towers denken want het was compleet met Hitler immitatie en al... Ik moest super hard lachen maar heb hem dan ook maar vertelt dat die swastika een religieus symbool was lang voordat Hitler het gekopieerd heeft. Dat vond hij precies wel een opluchting :) Gekke Amerikanen toch.

Na het ontbijt heb ik een fiets gehuurd om mee rond te rijden. Het was wel weer even wennen aan het verkeer, want al fietsend is dat toch nog iets anders dan te voet. Maar sinds ik Ho Chi Minh overleeft heb vind het het verkeer hier in Nha Trang maar flauwtjes ;) De regels zijn eigenlijk overal hetzelfde voor buitenlanders: het enige wat je moet doen is duidelijk aangeven wat je van plan bent, en eens je een manouver doet niet meer stoppen.
Die mensen hier rijden op motorfietsen sinds ze geboren zijn dus je moet wat op hun kunnen vertrouwen en er van uitgaan dat zij jou ontwijken, zolang het voor hun duidelijk is waar je naartoe aan het gaan bent. En dat doen ze ook prima. Maar als je stopt dan geraken ze in de war en krijg je van die vervelende situaties. Je weet wel, zoals je soms op het voetpad iemand tegenkomt en je wil die dan langs rechts voorbij, maar hij wil jou langs links voorbij,... en dan sta je daar zo heen en weer te wiegen omdat je constant tegen elkaar opbotst. Zo werkt heel het verkeer hier. Gewoon niet stoppen en duidelijk tonen waar je heen wil met je handen of door gewoon van ruim op voorhand aan je manouver te beginnen. Eens je dat gewoon bent is het eigenlijk vrij gemakkelijk want dan moet je niets anders meer doen, dan rijdt iedereen gewoon rond je om.
Po Nagar Towers


Eerst en vooral naar de tempel van Nha Trang gefietst. Onderweg ook de kerk gepasseerd, maar die was zelfs de moeite niet om even voor te stoppen. De tempel was wel heel mooi en rustig, met een grote witte boedha boven op de berg en portretten van de verschillende nonnen en priesters die zichzelf tijdens de oorlog in brand staken. Er is ook een liggende boeddha met hakenkruisjes op zijn voeten. Ik moest meteen weer aan de Amerikaan denken, die zou dit vast leuk gevonden hebben.

Na het tempelbezoek blij dat mijn fiets er nog stond. Ik heb immers al veel verhalen gehoord van verhuurde fietsen die dan "gepikt" worden, zodat de toerist in kwestie veel geld aan de eigenaar moet betalen, terwijl de fiets door de zogezegde dief de dag later gewoon weer aan de eigenaar bezorgd wordt.
Dat is echt typisch Vietnam, maar gelukkig is het mij (nog) niet overkomen. Ik had dan ook mijn eigen slot mee en heb mijn uiterste best gedaan zodat niemand van de behulpzame omstaanders de code heeft kunnen spieken. Waarschijnlijk wilden die mensen echt gewoon helpen hoor, maar het probleem in Vietnam is dat je echt niet weet wie je kan vertrouwen en wie niet, en daar worden de vriendelijke Vietnamesen dan natuurlijk de dupe van. Je moet hier constant opletten en afbieden en dat soort zaken... dat is meteen een van de grootste verschillen met Thailand. Al verschillen de twee landen op heel veel punten van elkaar. Same same but very different.

Na de tempel terug naar het centrum gereden om even uit te rusten en water te kopen, daarna helemaal maar het noorden gereden om de Cham Torens te bezoeken.
Lovely beach
Eigenlijk dacht ik dat die torens te ver zouden zijn om te fietsen, en zou ik gewoon tot aan de river rijden om de vissersboten te zien liggen, maar van daar bleek het maar 500 meter meer tot aan de torens, dus dat was een meevaller. Het zicht van op de brug was echt de moeite waard: een mooie visservloot met kleurijke bootjes en schippers die de dagelijkse klusjes doen, palmbomen in de verte en uitzicht op de zee en de nieuwe brug aan de overzijde. Echt heel leuk, net als het fietsen zelf trouwens. Dat geeft een goede indruk van de stad en is zo ontspannend.

De Cham torens stelden niet veel voor, zeker niet (natuurlijk) als je net Angkor Wat gezien hebt. Maar het was er wel heel leuk mensen kijken en uitblazen in de frisse wind. Na de torens weer naar het centrum gefietst en in de schaduw aan het strand naar de voorbijgangers zitten kijken.
Downtown Nha Trang
Daarna de fiets terug gebracht en naar het hotel gegaan om stiekem toch nog in de slaapzaal te sluipen (eigenlijk was ik al in de voormiddag uitgechecked) en te douchen. Dat deet echt goed! Daarna een eerste poging gedaan om mijn verslag van vandaag te schrijven, maar toen viel de elektriciteit dus uit... De tweede poging verloopt tot nu toe vlotter :)

Ik ben dan maar eerst gaan eten in alweer hetzelfde restaurant. De mensen zijn er echt te lief, zwaaien altijd naar mij als ik voorbij kom, en het eten is er ook heel lekker, zowel de Vietnamese gerechten als de Italiaanse. Zeker een aanrader dus en ik wilde echt nog dag zeggen voor ik vertrok. Vandaag zat de tent chokvol en er was ook een grote tafel met hollanders en natuurlijk het bijhorende lawaai, maar ze waren wel lachen dus het viel nog mee.
Meteen ook voor het eerst Vietnamees bier gedronken: Saigon beer. Er zijn veel dingen die je leert op reis, bier drinken is daar een van ;)

Om 7uur ga ik naar het busstation voor de rit naar Hoi An. Dat is alweer een nachtrit maar met hetzelfde bedrijf als vorige keer, dus dat zie ik helemaal zitten. Het meest vervelende zal ongetwijfeld zijn dat ik moeilijk op mijn rug kan liggen omdat die nog steeds pijn doet, en je kan in die ligzetels wel op je zij liggen maar echt evident is dat ook niet want mijn schouders zijn ook verbrand... Ik ben een beetje zielig tegenwoordig, je wil mij niet uit mijn bed zien kruipen tegenwoordig, met overal spierpijn en een blaar op mijn voet :) Maar gene paniek hoor, al bij al valt het goed mee en een zonneslag is het zeker niet, want ik heb geen hoofdpijn, geen koorts en nog steeds eetlust enzo.
.. Het is gewoon mijn vel dat zeer doet, maar er is beterschap. Mijn armen zijn al weer gewoon bruinig ondertussen ;)

Ik moet er van door nu maar ik probeer morgen weer te schrijven. Normaal moet ik wel een internet cafe kunnen vinden daar maar moest het niet lukken dan stuur ik zeker de dag erna iets hoor!

Tot gauw! Ik zie jullie graag en smakelijk he :)
Groetjes,
Kim
Pearl510 says:
Hahaha nee best ni he, dan ben ik dood :)
Posted on: Mar 21, 2009
zazoentje says:
Ik hoop dus wel dat je die oversteekmanouvers van u in Belgiƫ niet meer gaat toepassen... hahaha
zoentje
Posted on: Mar 21, 2009
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
White Buddha
White Buddha
View over Nha Trang
View over Nha Trang
Po Nagar Towers
Po Nagar Towers
Lovely beach
Lovely beach
Downtown Nha Trang
Downtown Nha Trang
White Buddha
White Buddha
Sleeping...
Sleeping...
Po Nagar Towers
Po Nagar Towers
Po Nagar Towers
Po Nagar Towers
Nha Trang
photo by: rotorhead85