Stop me from this shopping spree !

Hoi An Travel Blog

 › entry 16 of 34 › view all entries
***English version to come soon***

Deze keer niet zo goed geslapen op de bus, zoals verwacht omdat ik niet direct een houding kon vinden die geen pijn deed. Maar al bij al is het toch nog snel vooruit gegaan en ben ik niet te moe. We zijn rond 6uur aangekomen en mijn hostel blijkt recht tegenover het Sinh Cafe bureau te zijn, dus dat was weer mooi meegenomen. Alleen waren de deuren nog gesloten, omdat ze volzet zijn ben ik achteraf te weten gekomen, maar ik stond daar natuurlijk wel mooi met mijn reservatie op de stoep. Heb dan maar een half uurtje aan het Sinh Cafe gewacht en toen waren de deuren wel open en nu is het enkel nog wachten tot er een kamer vrij komt, normaal gezien binnen twee uurtjes. Dus ben ik nu al maar wat aan het typen, want veel kan ik nog niet doen en ik zou graag eerst douchen voor ik de stad in trek.
Maar ben dus alweer goed aangekomen voor een aantal dagen rustig uitblazen in Hoi An, waar het zoals verwacht bewolkt is want dit is zo stilaan het Noorden, waar de zon maar weinig schijnt. Normaal schrijf ik vanavond meer!

**************************************************************************

Zeven uur nu en ik ben net terug van avondeten. tWas geen ramp maar niks speciaals. Ik ben verwend na dat leuke restaurantje in Nha Trang denk ik.

Deze ochtend kon ik tegen half negen dan eindelijk in mijn kamer, die is dik in orde en ik heb een groot dubbel bed, airco en twee ventilators :D Heb eerst op mijn gemakske gedouched en al mijn spullen uitgeladen.
Aangezien ik hier wat langer blijf mogen die ook nog wel eens het daglicht zien na zo lang in de rugzak. Daarna de was gedaan (echt heel de kamer hangt nu vol met spullen om te drogen) en het stadje ingewandeld. Hoi An is echt super klein en super gezellig. Groot was de verrassing toen ik buiten kwam en de zon volle bak scheen en alle wolken verdwenen waren. Het was zelfs gemeen warm vandaag!

Ik had mij dus voorgenomen om vandaag niets te kopen en alleen maar te windowshoppen... Maar ge kunt al wel raden dat dat niet gelukt is zeker? Hoi An heeft bijna geen gewonde huizen, het zijn allemaal of restaurantjes of kledingwinkels waar ze spullen op maat maken. En daar moet ik dan een hele dag doorlopen zonder iets te kopen? Ik heb eerst ontbijt gegeten, maar dat was echt niet lekker en in vergelijking tot de vorige twee plaatsen waar ik was ook best duur.
Dan verder gewandeld met het idee om alles proper te vergelijken en een idee op te doen van wat ik graag zou willen kopen en wat de prijzen zijn. Dat is even gelukt, tot ik de twee hoofdstraten doorwandeld had en aan de tweede ronde begon. Nu zit ik hier dus met nieuwe, handgestikte en op maat gemaakte leren sletsen aan, een hele lading souveniers (maar wat zeg ik lekker niet), en nog een broek, kleedje en blouse die ik net voor de eerste keer ben mogen gaan passen... Ik ging er dus een budgetreis van maken maar de souveniers heb ik wijselijk niet gebudgeteerd :) Moest ik jullie maten hebben ik liet voor iedereen iets maken! Zo leuk om te doen en ook best wel spannend. Tot nu toe ziet het kleedje en de blouse er heel goed uit maar de broek wordt niets, dat zie ik nu al. De stof die gebruikt is geeft gewoon niet het juiste resultaat.
.. Misschien dat ik daar hier en daar nog iets kan aan laten foefelen. Normaal zijn aanpassingen in de prijs ingebrepen maar er iets totaal anders van laten maken zal natuurlijk niet lukken. Nu heb ik ook nog een winterjas op t oog maar die zijn natuurlijk duur, maar wel echt heel mooi... Dillemas dillemas :) En ze werken hier ook zo snel! Om twee uur deze middag schoenen gepast, ik wou die kopen en dan komt die mijn voeten meten en vragen welke kleuren ik wil! Ik zeg oh, ik dacht gewoon die uit uw winkel te nemen... Nee nee nee dat kon toch niet want die waren een centimeterke te lang en ik moest toch mijn eigen kleur kunnen kiezen... Ik heb wel mooi afgeboden moet ik zeggen, iets wat bij de tailors minder goed lukt. Moet ge weten dat ik al serieus aan t uitzien ben naar een tweede rugzak om al mijn aankopen in mee naar Belgie te nemen, want nu gaat het nog net maar als er ook nog een winterfrakske bij komt dan kan ik het wel vergeten :)

Dat was dus de dag vandaag.
.. shoppen shoppen shoppen. Ik ga heel goed mijn best moeten doen om de volgende dagen mijn programma zo vol te steken dat ik daar geen tijd meer voor heb, want anders gaat dat hier niet goed komen ;) Als het weer zo blijft, dan fiets ik binnen enkele dagen tot aan t strand, maar dan moet eerst mijn rug genezen zijn. Voor morgen staat ofwel de oude stad, ofwel het ruinecomplex hier in de buurt op het programma. Ziet er in ieder geval goed uit, en ik ga ook heerlijk slapen deze nacht denk ik, want ik ben nog altijd super moe. Het werd hoog tijd dat er eens een paar rustigere dagen zaten aan te komen.

Groetjes daar en tot morgen!
Kim

Groetjes,
Kim
zazoentje says:
oh zalig dat je u zo is kan laten gaan... op maat maken, man man zou iets voor mij zijn. Mijn dieet en trainingsschema heeft zijn effect!! Ik ben vandaag dan ook maar een bikini gaan kopen :-)
Nu ben ik nog op zoek naar een mooi kleedje voor de zomer!! dus als je terug bent gaan we samen op jacht he!!
dikke zoen en soigneer diene rug van u he!!!
slaapwel xxx

ps: de koekjes zijn super de luxe lekker, ik ga ze dus echt ni delen hoor!! mijn eerste spreuk vandaag: u kunt op u speurneus vertrouwen!!

dada
Posted on: Mar 21, 2009
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Hoi An Restaurants, Cafes & Food review
Just a perfect place
Cargo cafĂ© is a wonderful place for anything, from a drink on the terrace to a nice sorbet or a cake, a refreshing salad for lunch or an large diner … read entire review
Hoi An